kosárlabda

2018.02.10. 06:50

Három KTE-játékos Ivkovics bő keretében

Kihirdette a ­litvánok elleni idegenbeli (február 23.) és a lengyelekkel szembeni hazai (február 26.) világbajnoki selejtezőkre ­készülő férfiválogatott 18 fős keretét Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány.

Borbély Károly

A szövetség honlapjának pénteki beszámolója szerint a kerethez – amelyben ott van a Barcelona játékosa, Hanga Ádám is – csatlakozik a sérüléséből lábadozó, szegedi ­Juhos Levente. A szövetség tájékoztatása szerint 18. játékosként a körmendi Horti Bálint is csatlakozott az együtteshez.

A csoportból az első három helyezett jut tovább a következő körbe. Ott a horvát, olasz, holland, román négyes első három helyezettjével kerülnek össze, a hatos csoportból a legjobb három válogatott jut majd ki a 2019-es kínai világbajnokságra.

Az állás: 1. Litvánia 4 pont, 2. Magyarország 3 (144–146), 3. Lengyelország 3 (125–135), 4. Koszovó 2

A keret: Ruják András (ASE), Allen Rosco (Iberostar­ Tenerife), Keller Ákos (­Fehérvár), Wittmann Krisztián (KTE), Hanga Ádám (Barcelona), ­Vojvoda Dávid (Szolnok), Kovács Péter (Szolnok), Benke Szilárd (ZTE), Tóth Norbert (Falco), Ferencz Csaba (Körmend), Molnár Márton (KTE), Perl Zoltán (Falco), Filipovity Márkó (Fehérvár), Eilingsfeld János (ASE), Karahodzsics ­Kemal (KTE), Váradi Benedek (Falco), Darrin Govens (Falco), Horti Bálint (Körmend).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában