Ökölvívás

2018.02.04. 09:58

Gálos az ukránt jól megverte, a pontozóknál kikapott

Hamburgban bokszolt szombat este a Bundesliga első osztályú Hamburg Giants színeiben a bajai Gálos Roland. Ellenfele a tavalyi U22-es Európa bajnok, az ukrán Jurij Sesztak volt. Roland bátor bunyóval a közönség szívébe belopta magát, a pontozók azonban 2:1 arányban az ukránt hozták ki győztesnek.

Vincze Miklós

A bajai Mogyi versenyzője (a fotókon kék színben) 60 kilogrammban csapott össze neves ellenfelével. Végig bátran, jól bokszolt, a harmadik menet után egyöntetű volt a vélemény, hogy ő nyert, ennek ellenére a bírók Sesztaknak adták a meccset.

– Mi tagadás, Roland meglehetősen el van keseredve, de inkább csak lelkileg, fizikailag szerencsére nincs semmi baja – nyilatkozta a meccs után a bajai öklöző edzője, Gálos Tamás, aki egyben a bunyós édesapja is. – Az ukrán fiúnak annál inkább, a meccs után bizony kellett jegelni a fejét rendesen. Sajnos a tavalyi Európa bajnok jobb név, Roland hozzá képest jóval ismeretlenebb, és ilyenkor a pontozók hajlamosak az ismertebb versenyző neve mellett megnyomni a ceruzát. A harmadik menet után meggyőződésünk volt, hogy csakis Rolandot láthatták jobbnak. A győztes kihirdetése után elég nagy cirkusz kerekedett, a felháborodott hamburgi vezetők nem győztek reklamálni.

Aki nem hiszi, mert úgy véli, hogy az edző-édesapából az elfogultság beszél, az utánajárhat, megtekintheti a mérkőzést a Hamburg Giants honlapján. Ahogy rengetegen követték is a meccset Magyarországról, elsősorban természetesen Bajáról. Ugyanakkor arra, hogy Gálos milyen remek teljesítménnyel rukkolt elő, bizonyíték egyrészt a hamburgi vezetők reakciója, akik nem győztek gratulálni a bajai srácnak a meccs után, illetve a közönségé, amely rendkívül jól szórakozott a találkozón és vastapssal jutalmazta a két bunyós viadalát.

– Tragédia nem történt. Megyünk tovább. Most utazunk haza, Roland ma pihen, holnap lesz egy kis átmozgató edzése, aztán kedden irány Debrecen, a Bocskai nemzetközi emlékverseny – zárta szavait Gálos Tamás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában