labdarúgás

2018.02.22. 15:11

Elhunyt Lázár Bence

Február 22-én hajnalban elhunyt a Kerekegyházán született Lázár Bence, a Lajosmizse, az Újpest, az osztrák SV Würmla és a Nyíregyháza korábbi futballistája.

Lázár Bence Lajosmizsén kezdte labdarúgó pályafutását. 2006-ban szerződtette az Újpest, amelyben hatvanhat tétmérkőzésen tizenkilencszer volt eredményes, a lila-fehérekkel 2014-ben a Magyar Kupát is elhódította. Az Újpest játékosaként kölcsönben szerepelt az osztrák SV Würmlában és a Nyíregyházában, 2015 szeptemberében diagnosztizáltak nála leukémiát. A labdarúgástól nem sokkal korábban, huszonhárom esztendősen visszavonuló támadó bő egy évvel később már műsort vezetett a Sport Tv-n. Az azóta állapotát tekintve egyre jobban lévő egykori futballista családja február 20-án, kedden tett közzé felhívást, hogy Bencének vérre lenne szüksége. Egy emberként mozdult meg a magyar labdarúgó társadalom, ám a segítségadást már nem élhette meg a huszonhat éves sportember.

A Lázár-család a következő közleményt tette közzé csütörtök délután:

„Mélyen megrendülve tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Lázár Bence 2018. február 22-én hajnalban az angyalokhoz költözött és mától egy csillaggal több ragyog az égen. Bence is úgy akarná, hogy a neki szánt véradások más betegtársain segítsenek, ezért kérjük, akik tervezték, holnap menjenek el vért adni. Hisszük és tudjuk, hogy Bence már az égi csapatban focizik, hiszen ez volt az élete.”

Fotó: Facebook/Újpest FC (hivatalos)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában