Program

2024.06.20. 15:30

A Szilveszter Társulat komédiázik szombat este Kiskőrösön

Új darabbal debütál a kiskőrösi Szilveszter Társulat a Múzeumok Éjszakáján. A Közúti Szakgyűjtemény szabadtéri színpadán adják elő Hámori István darabját, az Azt mondták a villa üres címmel. A másfél órás vígjáték igazi kikapcsolódást, szórakozást nyújt majd és a rekeszizmokat is megdolgoztatja.

Barta Zsolt

A történet szerint a villa orosz származású bejárónője (Sutus Anna) cinkosságot vállal egy betörővel, (Répási Imre), hogy értékes családi ékszerhez hozzájussanak. Azonban félreértés történik és a betörő rosszkor érkezik a villába, éppen otthon van a három nővér (Bácsiné Raffay Melinda, Hunyadi Edit, Supka Éva), illetve fiatal unokahúguk is (Sinkó Natália). 

program, Kiskőrös, komédia
A tavalyi darabban is szerepeltek: Sinkó Natália, Répási Imre és Hunyadi Edit
Fotó: Barta Zsolt

A hölgyek mindhárman másnak gondolják az érkező idegent, ebből aztán igen sok komikus félreértés kerekedik. Amint azt Supka Éva, a darab rendezője elmondta, hagyomány a közúti múzeumi fellépésük. Terveik szerint szeptemberben a szüreti napok keretében is bemutatják majd, de az sem kizárt, hogy ezzel a darabbal búcsúztatják az esztendőt is a Petőfi Szilveszteren, ahol már évtizedek óta a Szilveszter Társulat előadása jelenti az egyik legnépszerűbb programot. 

Tavaly már fellépett a társulat a Múzeumok Éjszakája rendezvény keretén belül a szakgyűjteményben. Akkor A legfőbb támaszunk a söntéspult, avagy a Fröccs című darabot adták elő. A darabot a nagysátor alatt láthatta a közönség, amelyet a rendezvény alkalmából állítottak fel. Akkor is Hámori István Péter darabját mutatták be nagy sikerrel a társulat tagjai.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!