Szecsődi Udvarház

2024.06.30. 14:47

Absztraktban találta meg önmagát a csömöri festőnő Beke Gyöngyi

Beke Gyöngyi csömöri festő képeivel ismerkedhettek meg minap a kerekegyházi Szecsődi Udvarház Előadók és Alkotók Klubjában tagjai. Az alkotó az elmúlt időszakban készült munkáiból válogatott.

Gulyás Sándor

Beke Gyöngyi kineziológus munkája kapcsán ismerkedett meg a jobb agyféltekés rajzolással, amit először saját örömére gyakorolt, majd páciensei számára is megtanított. 

kiállítás, Beke Gyöngyi,
Absztraktban találta meg önmagát a csömöri festőnő Beke Gyöngyi
Fotó: Gulyás Sándor

Később úgy érezte, hogy a tudását a színekre is át lehet ülteti. Akvarell és akril technikával próbálkozott, majd Vágó Zoltán festőművész keze alatt sajátította el az olajfestés alapjait.

– Tudásom a budapesti Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikumban csiszolgattam tovább. Az első önálló kiállításom 2019-ben volt Csömörön. Számos csoportos tárlaton szerepeltek képeim, többek között a Budai várban, a Gödöllői kastélyban, alkotásaim külföldre, Erdélybe, Bulgáriában is eljutottak. Nem csak a különböző festészeti technikákkal kísérleteztem, hanem a figuratív ábrázolásról az absztraktra váltottam – vázolta festői pályájának kezdetét és alakulását Beke Gyöngyi.

A csömöri alkotó ezidáig hat önálló kiállítást tud maga mögött, jelenleg a fővárosi VOKE Vasutas Művelődési Házban láthatóak munkái.

– Az absztrakt formabontó, a valóság összefüggéseit figyelmen kívül hagyó irányzat. A színek és a formák összefüggései az alkotó lelki lenyomatai, véleményének kifejezése, melyek a szemlélőben ösztönös érzelmeket, gondolatokat váltanak ki. Képeimmel magam is erre törekszem – fogalmazta meg festői hitvallását Beke Gyöngyi.

A festőnő jelenleg a következő önálló tárlatára készül, ami Csömörön lesz októberben, karácsonykor pedig Károly Éva festőművésszel állít ki a fővárosi Bencúr Hotelben.

Gyermekeket is tanít a festőnő

Kineziológuskét a gyermekek számára indítottam tanfolyamot, ami egyebek mellett az önbizalom hiány, önértékelési problémák, tanulási nehézségek feldolgozásban nyújt számukra segítséget. A foglalkozások keretében a fák életéről is tanítom őket. A foglalkozások végén egy varázsfát, fákat ábrázoló tájképet festünk, amit haza is vihetnek.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában