KASZ

2024.06.29. 19:27

Hangszerként is helyt áll az acélszobrászati művekből nyílt kiállítás egyik alkotása – galériával

Idén huszonegyedik alkalommal rendezték meg a kecskeméti Kész Ipari és Innovációs Parkban az alkotótábort. A táborban készült páratlan acélszobrászati műveket kiállítás formájában is megtekintheti a közönség.

Orosz Fanni Flóra

A nemzetközi alkotótáborban készült művekből nyílt kiállításon köszöntőt mondott Árvai István művészeti vezető. 

Hangszerként is helyt áll az acélszobrászati művekből nyílt kiállítás
Fotó: Bús Csaba

Hangsúlyozta az alkotótelep környezettudatossági, fenntarthatósági szempontból is példamutató, mert a műtárgyak jelentős része az újrafelhasználás jegyében készül, több esetben hulladék fémelemek újraértelmezésével, feldolgozásával. 

Nemcsak szobor, de hangszer is lehet

A kiállítás kifejezetten sokszínű alkotásokból tevődik össze: Albrecht Fersch a tábor ideje alatt készült acélszobra hangszerként is használható, Kovács Tibor pedig fémporos 3D nyomtatást alkalmazott a tábor során. Volt, aki műveivel visszarepítette a közönséget a gyermekkori naivitásba, de akadt olyan művész is, akit régi radiátortestek ihlettek meg. 

A kiállítást dr. Virág Ágnes művészettörténész nyitotta meg. A művészettörténész a kiállítás alapgondolatát is megosztotta a közönséggel: a műanyag világnak hódolunk, túlfogyasztunk, pazarolunk és közben tönkre tesszük a környezetünket. Szerinte a szellemi felépülésünk és a boldogságunk kulcsa nem a tárgyak túlhalmozása és folyamatos cseréje, hanem a pillanatok értékelése és a művészet. Dr. Virág Ágnes a kiállított munkákat értékelve kiemelte: vannak művek, melyek arra bátorítják a közönséget, hogy merjenek kockáztatni és elindulni az ismeretlenbe. 

A több, mint két évtizede megrendezett alkotótáborban eddig több, mint 500 alkotás született, melyet idén további kilenc alkotó bővített munkájával: Pál Katja szlovén képzőművész, Majoros Gyula képzőművész, Vinczellér Zsolt építőművész, Majoros Lili Zsófia, Hardi Ágnes, Kovács Tibor és Nagy Dániel szobrászművészek, Albrecht Fersch német képzőművész és Lilla von Puttkamer szintén német festőművész. 

A kiállítás a nyár végéig tekinthető meg az IQ Kecskemét Irodaházban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában