Mulatság

2024.02.21. 16:25

Másodszor táncoltatták meg a kecskemétieket a Széchenyivárosban

A Széchenyi István Közösségi Házban hétről-hétre színes és izgalmas programokkal készülnek, melynek egyik kiemelt célja a generációk közötti szakadék áthidalása. A táncház immáron második alkalommal bizonyította, hogy kicsik és nagyok szívesen szórakoznak együtt.

Orosz Fanni Flóra

Februárban is táncházat tartottak a Széchenyi István Közösségi Házban, ahol az egészen kicsiktől a nagyokig mindenki jól érezhette magát. Családok és barátok együtt szórakoztak, ráadásul még új szavakkal és szokásokkal is megismerkedhettek.

 Széchenyi István Közösségi Ház, tánc, táncház, mulatság
Kicsik és nagyok együtt ropták a  Széchenyi István Közösségi Házban
Fotó: Széchenyi István Közösségi Ház

A foglalkozás elején edukatív előadáson vettek részt az érdeklődők, ahol először különböző nyelvjárású (székely, gyimesi és moldvai ) hangfelvételeket hallgattak, majd a tudásukat is próbára tették egy 32 szóból álló totóval. A szavak között szerepelt például az ahajt, az aragáz, az árdéj, a berbécsflékeny és még sok más kifejezés is. Az ismeretlen szavak és esetleges jelentéseik hatalmas kacagásokat eredményeztek, és egy kicsit a kezdeti izgulást is megtörték a tánc előtt. 

A talpalávalót a Csipkefa Zenekar népies dallamai adták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!