Tárlat

2024.02.29. 21:13

Kiállítás nyílt Ziegler Németh Ferenc festőművész munkáiból Lajosmizsén – galériával

Ziegler Németh Ferenc izsáki festőművész munkái legjavából nyílt kiállítás csütörtök este a lajosmizsei Művelődési Házban. A tárlatot az Itt Vagyunk, Támogatunk Egyesület rendezte a lajosmizsei kiállítás-sorozata keretében.

Horváth Péter

Óber Roland intézményvezető köszöntője után dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke megnyitó beszédében méltatta a művész munkásságát, kiemelve, hogy több mint 100 kiállítás fűződik a nevéhez. 

kiállítás, Lajosmizse,
Ziegler Németh Ferenc festőművész munkáiból nyílt kiállítás
Fotó: Bús Csaba

Mák Kornél rámutatott, hogy a művész egyik szerepe, hogy rendet tesz a dolgokban és a fogalmakban, ami aztán megjelenik az ember életében is. És Ziegler Németh Ferenc munkái ezt a magasabb rendet tükrözik. Az alelnök szerint műveiben a jelen szépségei a múlt értékeit foglalják magukban, s üzenete így találkozik a mi érzésvilágunkkal. Mák Kornél kiemelte, hogy ezt valódi tehetséggel lehet elérni.

A méltatást követően Steiner Ágnes, a szervező egyesület vezetője beszélgetett a művésszel. Elhangzott, hogy Ziegler Németh Ferenc nem a felsőoktatásban pallérozta tudását, hanem autodidakta módon, illetve mesterek személyes mentorálása alatt képződött művésszé. Mint fogalmazott, ezzel örökös tanulásra ítélte magát, ami nem kényszer, hanem a fejlődés örömét rejti magában. Ilyen mester volt például Bozsó János, az elismert kecskeméti festőművész, vagy Bruncsák András.

Ziegler Németh Ferenc elmondta, hogy javarészt olajjal és pasztellel fest, de pasztelljei olajszerűek, míg az olajfestményei pasztellszerűek lesznek egyedi technikájának köszönhetően.

A művész arról is beszélt, hogy 2011-ben indította útjára alkotótáborát, ami sokak számára biztosít lehetőséget művészi szárnypróbálgatásra. Azt is elmondta, hogy jelenleg kevéssé termékeny, ami annak köszönhető, hogy elvállalta egy katolikus templom stációinak felújítását. Ugyanakkor kiemelte, hogy ez éppen jókor jött számára, mert igen feszített tempóban dolgozott az utóbbi időben, és az istenközeliség segít átgondolni az életét.

A megnyitón a Líra Zeneiskola növendéke, Czigány Dániel lépett fel, aki egy-egy Bach és Mozart darabot adott elő zongorán.

A kiállítás március 22-ig látogatható a lajosmizsei Művelődési Házban. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!