Fotózás

2024.02.16. 19:59

A vállalkozók tevékenységét népszerűsíti a Halason is látható kiállítás – galériával

A vállalkozások értékteremtő tevékenységét megörökítő A munka világa című fotókiállítást a kiskunhalasi Közösségek Háza nagytermében rendezték be. A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara az elmúlt évben tizennegyedik alkalommal hirdette meg országos fotópályázatát. A tavaly őszi, kecskeméti megnyitó után a vármegye nagyobb városaiban mutatják be a zsűrizett képeket.

Pozsgai Ákos

A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatára beküldött fotókat láthatjuk Halason

Fotó: Pozsgai Ákos

Dr. Vas Edit, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiskunhalasi képviseletének vezetője a kiállítás megnyitóján elmondta, a kamara fontosnak tarja, hogy a különböző iparosok, szolgáltatók, kereskedők és kézművesek tevékenységét népszerűsítse, értékteremtő munkájukat megbecsülje. Ezek a vállalkozások munkáltatói potenciájuk révén is különösen fontos gazdasági erőt képviseljenek. 

– A munkásemberek, vállalkozók számára, az a tevékenység, amit ők végeznek, mindennapos, szokványos, nem találnak benne különöst, viszont, amikor a fotós a kameráján keresztül szemléli a világot, megtalálja benne azt, ami mégis különleges, és egy jó kép egy hangulatot, életérzést tud közölni, amikor a közönség befogadja, a képek szinte beszélnek – fogalmazott a képviseletvezető.

A kiállításra 199 pályamű érkezett be, ebből 42 képet választott ki a zsűri a tárlat részeként. A kiállítás anyaga Kecskemét után több helyszínen is látható, előbb Kalocsára érkezett, majd Kiskunhalasra, és Baján is látható lesz.

A kiskunhalasi tárlatra a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégiumból egy külön osztályra való diák is érkezett a kísérő tanárokkal. A fiatalok érdeklődve nézték végig a kiállított fotókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!