Szabadszállás

2023.10.30. 17:18

Békességet, tisztaságot és szeretetet árasztanak Takácsné Kékes-Szabó Diána képei – galériával

Teremtés címmel nyílt kiállítás Takácsné Kékes-Szabó Diána alkotásaiból a szabadszállási József Attila Közösségi Ház galériájában. A tárlatot Bugyi Andrásné kulturális tanácsnok nyitotta meg.

Gulyás Sándor

A látvány hanglattá, érzéssé formálódik Takácsné Kékes-Szabó Diána képein

Fotó: Somogyi György

– Takácsné Kékes-Szabó Diána a kecskeméti Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakgimnázium alkalmazott-grafikus szakán végzett.  Ismereteit a munkahelyén, a helyi közösségi házban kamatoztatta és kamatoztatja ma is, de ha teheti, szabadidejében is szívesen alkot, saját és környezete örömére.  Szerencsés helyzetben van, hiszen elmondhatja magáról, hogy a hobbija a szakmája – fogalmazott megnyitó beszédében Bugyi Andrásné. 

Takácsné Kékes-Szabó Diána első ízben 2016-ban mutatkozott be a nagyközönség előtt, a szabadszállási és a településhez kötődő alkotók összművészeti kiállításán. Első, önálló tárlata négy évvel később nyílt ugyancsak szülővárosában, ahol a plakátjaiból és ceruzarajzaiból láthattak válogatást az érdeklődők. 

Darabos József polgármester gratulál Takácsné Kékes-Szabó Diánának a képekhez
Fotó: Somogyi György

– Munkája és alkotásai kapcsán folyamatosan keresi az új módszereket, kreatív megvalósítási lehetőségeket és ezeket beépíti alkotásaiba. A sok munka és gyakorlás meghozta  gyümölcsét. Azt mondja, ha ötlete van, akkor azt azonnal meg kell festenie. Munkahely mellett, két kisgyermekes édesanyaként főleg az éjszakai és hajnali órákban veszi kezébe az ecsetet. Vászonra fest, elsősorban akril festékkel. Azért szereti jobban az akrilt, mert sokrétegben lehet felvinni a vászonra, jól összemoshatóak a színek, könnyedebbek, szellősebbek. Vannak olyan alkotásai, melyek vegyes technikával készültek. Akril festék mellett használt olajfestéket, aranyfüst fóliát, alkoholos filcet. Egyes grafit képein is megjelenik az aranyfüst fólia. Az alkotások gyönyörűek, látványosak. Békességet, tisztaságot és szeretetet árasztanak A látvány egy hanglattá, érzéssé formálódik képein, melyek magával ragadják a külső szemlélőt – méltatta az alkotó munkáit Bugyi Andrásné.

A kiállításmegnyitón Weöres Sándor: Ének a teremtésről című versét Dóka Cintia Angyalka 7.a és Jankovics Luca 7.b osztályos tanuló előadásában hallgathatták meg az érdeklődők. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!