Művészet

2022.10.21. 12:13

Tárlat nyílt Garti Goór Imre alkotásaiból Kecskeméten - galériával

Garti Goór Imre festőművész új kamaratárlata látható a kecskeméti Spaletta Étteremben. A Kecskeméti Szalon sorozat legújabb kiállítása csütörtökön nyílt meg, és két hétig tekinthető meg.

Sebestyén Hajnalka

A kiállítást két hétig láthatjuk.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Ismét nagyszámú közönség gyűlt össze az étteremben, hogy megismerjék a népszerű művészeti sorozat, a Kecskeméti Szalon legújabb kiállító művészét. A vendégeket Steiner Ágnes, a szervező Itt Vagyunk, Támogatunk Egyesület elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy a Kecskeméti szalon sorozattal párhuzamosan fut a Bács Kortárs vándorkiállítás is, a megye több településen bemutatkozott már a hat művész alkotásaiból összeállított tárlat. A hat alkotó között található Garti Goór Imre is, valamint Harsányi Zsuzsanna, Mártonfi Benke Márta, Ambrus Lajos, Szilágyi Varga Zoltán és Szappanos István.

Steiner Ágnes a most látható bőséges anyagot felvonultató kamaratárlat kapcsán kiemelte: Garti Goór Imre vallja, nem szeret beszélni, beszéljenek róla képek. Így az alkotót pályatársa, barátja, Ambrus Lajos festőművész mutatta be, aki már az elején kiemelte gyerekkori barátok, egykoron még ugyanabba az iskolába is jártak, a Zója Utcai Általános Iskolába. Később a művészet újra összehozta őket.

Garti Goór Imre 1949-ben született Kiskunhalason, 1952 óta él Kecskeméten. Felsőfokú tanulmányait 1968 és 1972 között Szegeden végezte a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola rajz-földrajz szakán. Három évig tanított, majd a kecskeméti Petőfi Nyomdában dolgozott 25 éven át, többek között értékesítési és beszerzési vezetőként, valamint grafikai csoportvezetőként.

Negyed évszázad kihagyás után, 2000-től kezdett újra a képzőművészettel foglalkozni. Azóta mintegy 80 alkotótáborban részt vett, a nevéhez három tábor vezetése is fűződik. Ezek a táborok nagy hatással voltak festői világára. Szeret természetben dolgozni, jellemzően figurális festő, de expresszív jegyek is felfedezhetők képein. A természet mellett szeret portrét készíteni, illetve elvontabb képek is megtalálhatók munkái között. 

Leginkább akvarellel és akrillal dolgozik, de használ olajfestéket, ceruzát és krétát is.

A megnyitó műsor hangulatát emelte dr. Szabóné Baunoch Ágnes zongora és Csákóné Törteli Anitának hegedű játéka. A rendezvény vendége volt dr. Homoki Tamás ügyvéd, Kecskemét alpolgármestere, akivel a Spaletta tulajdonosa, Both Krisztina beszélgetett. Új oldaláról ismerhette meg a közönség Homoki Tamást, aki mesélt a zenével, művészettel, műgyűjtéssel való kapcsolatáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!