Ajánló

2022.04.14. 17:25

Hangulatos programok a tavaszi szünetre és a húsvéti időszakra Kecskeméten

Ezekben a napokban nagyon sokféle programból választhatnak a diákok. A Szórakaténusz, a megyei könyvtár és a Planetárium programjai mellett egy rajzpályázatra hívjuk fel a figyelmüket.

Sebestyén Hajnalka

A Szórakaténuszban az elmúlt szombaton sárkányt készíthettek a gyerekek Fotó: Bús Csaba

A Szórakaténusz Játékmúzeum és Játékműhely áprilisban minden szombaton más-más kézműves-, hagyományápoló foglalkozással fogadja az érdeklődőket. Húsvét előtt, április 16-án, szombaton, 10 és 13 óra között az ünnepi készülődés jegyében az aranyporos tojásírás fortélyait ismerhetik meg a résztvevők. Április 23-ban, szombaton, 15 órakor Kalandozások Csudafalván címmel gyermekkoncertet ad Nádudvari Róbert és Szemlér Ákos. Április 30-án, szombaton, 10 és 12 óra között nemeztulipánt készíthetnek a programra érkezők, délután 15.30-kor pedig újra Aprók tánca lesz. Ennek keretében a kézműves-foglalkozáson citromos linzert süthetnek az édességeket kedvelők.

A Planetáriumban április 14-én, csütörtökön, 17 órakor A Tér tengerén címmel a tömegvonzás elméletének történetét Szabó Balázs szakelőadó osztja meg az érdeklődőkkel. Április 16-án, szombaton először a kicsiknek, 15 órakor Játsszunk űrhajósdit! címmel tart előadást Szűcs László igazgató, majd a nagyobbak 16.30-tól Űrkutatás ma és holnap címmel hallgathatnak meg egy előadást. Április 19-én, kedden, 17 órakor Bolygók és csillagok címmel Szabó Balázs szakelőadó várja az érdeklődőket egy izgalmas előadással.

A kecskeméti megyei könyvtárban szintén egymást érik a programok. Április 14-én, csütörtökön, 10 és 19 óra között tojáskeresés szerepel a programban. A nyuszi ellátogat a könyvtárba, aki megtalálja a tojást, kedvére kidíszítheti. Szintén a könyvtárban csütörtökön 15 órakor Molnár Dániel könyvtáros Így készül a tojás címmel tart előadást.

A könyvtár egy új kezdeményezésre is felhívja a látogatói figyelmét. Tudatosan áll ki a környezetvédelem és a zöld szemlélet mellett, mert vallják, tudást, ismeretet átadni nemcsak az intézmény szolgáltatásai révén lehet. A Csalánosi Parkerdőben tartott szemétszedés, valamint az erdőparki fatelepítést követően újabb „zöld” lépésként csatlakozott a Jane Goodall Intézet használt mobiltelefon-gyűjtő akciójához, azaz a Passzold vissza tesó!-hoz. A már elavult és javíthatatlan mobilokat, tableteket, GPS-eket, valamint azok töltő­zsinórjait a könyvtár előterében kihelyezett, felmatricázott gyűjtődobozban helyezhetik el a lakosok, teljesen ingyen. Emellett található egy elemgyűjtő doboz, valamint a Kecskeméti Vadaskert örvös medvéinek örökbefogadásáról szóló tanúsítvány is. E lépések nem titkolt célja, hogy erősítsék a könyvtárlátogatókban: egy kis odafigyeléssel mennyi mindent tehetünk élő környezetünk védelméért és a jövő generációjának életéért.

Végül egy rajzpályázatra hívnánk fel a figyelmet. Az Aranyhomok Kistérség­fejlesztési Egyesület Hungari­kum címmel rajzpályázatot hirdetett. Arra kérik az általános iskolásokat, hogy A4-es rajzlapon jelenítsenek meg egy vagy több általuk választott hungarikumot. Az alkotásokat május 6–8. között, a XV. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztiválon állítják ki. Beküldési határidő, postára adás dátuma: 2022. április 25. További részletek a www.aranyhomok.hu oldalon olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!