programajánló

2021.10.27. 18:54

Ingyenes nótadélutánt tartanak Kecskeméten

A Kecskeméti Nótások Baráti Köre szombaton tartja meg a Székely Magyar Találkozót. Az ingyenes rendezvényen magyar és székely nóták csendülnek fel, erdélyi vendégfellépőkkel.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka / archív felvétel

A baráti kör vezetője, Kovács János aranykoszorús népdalénekes és társai már nagyon készülnek a szombati programra. A Székely Magyar Találkozó szombaton 14 órakor kezdődik a Bajor Étteremben.

Kovács János vallja: a nótákat mindenkinek írták, így minden nótaszerető ember büszkén és kedvére énekelheti. Így hosszú évek óta minden alkalmat megragadnak, hogy minél több embernek lehetőséget nyújtsanak a magyar nóták meghallgatására. Az elmúlt hónapokban is számos alkalommal felléptek, Kecskemét mellett az ország számos településén, Gyáltól Szegeden át Váraljáig, valamint Erdélyben.

A mostani alkalom különlegessége lesz, hogy a székely nótákat is felveszik a műsor repertoárjába. Jó kapcsolatot ápolnak Erdélyben élő, valamint hazánkban élő erdélyi nótaénekesekkel, akik közül néhányan a szombati eseményen is fellépnek. Kovács János elmondta: azért is örülnek az erdélyi kapcsolatnak, mivel az erdélyi emberek több olyan magyar nótát is tudnak, melyek nálunk már feledésbe merültek.

Meghívott vendégművészek: Szilágyi Sándor, Dankó Pista Életmű-díjas nótaénekes, előadóművész, valamint Molnár Katalin, Vígh Levente és Polgár Gábor operett- és nóta énekesek. A műsor hangulatát emelik a kecskeméti Mátyás Király Citerazenekar fiatal növendékei, és a Szépszivárvány Táncegyüttes.

A műsorban fellépnek Kecskeméti Nótások Baráti Körének tagjai is, Kovács János, valamint Balázs Anikó, Suba Sári, Turú Gyula, Sümegi Bálint, S. Nagyné Marika és Mészáros Tóth Piroska. Műsorvezető: Ország Ilona. A rendezvényen Nyári László és cigányzenekara játszik, majd a műsor után a kötetlen beszélgetésekhez, nótázásokhoz a talpalávalót Kozma Tamás szolgáltatja. A műsor megtekintése ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!