videóval

2021.10.01. 20:41

Bács-Kiskun megyei zenészek vallanak arról, mit jelent számukra a zene

Október 1-je A zene világnapja, ám ahány ember, annyiféleképpen mesélhető el, pontosan mit is jelent számunkra a zene. Bács-Kiskun megye csodás zenészei közül néhányan megosztották velünk gondolataikat.

Morva Daniella

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Yehudi Menuhin hegedűművész kezdeményezésére emelte az UNESCO október 1-jét A zene világnapjává 1975-ben. A világhírű zenész szerint az ezerarcú muzsika közelebb hozza egymáshoz az embereket és a kultúrákat; a zene a káoszból rendet teremet; a ritmus a széttartót egységbe fogja; a melódia a megszakítottat folytonossá varázsolja; a harmónia az össze nem illőket összeegyeztetni.

A világnap célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zene művészetét, továbbá szorgalmazza a népek közötti barátságot és megbékélést.

„Örülnék, ha nem csupán koncerteken és rádióműsorokban szólalnának meg régi, és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói” – korábban ezekkel a gondolatokkal engedte útjára a világnapot a művész.

Az alábbi videóban Kincses Szabolcs (DJ, rádiós műsorvezető), Varga Zsuzsa (énekesnő, dalszerző), Pál Benjamin (énekes, gitáros, a LivingRoom zenekar frontembere), Kocsis Tibor (énekes, dalszerző, a 2011-es X-Faktor győztese), a félegyházi Direct zenekar tagjai, Északi Szabolcs (a Hegyhengergetők zenekar gitárosa), Gyurosovics Attila (a Bad Times zenekar énekese), Ódor Krisztián (a StabilZafír zenekar énekese és gitárosa), Kenyeres Árpád (a The Berries zenekar énekese és gitárosa), illetve Szöllősi Kristóf (a Blues Shoes zenekar gitárosa) és dr. Révfy Zoltán (a Blues Shoes zenekar szájharmonikása) osztják meg gondolataikat arról, számukra mit jelent számukra a zene.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!