galériával / videóval

2021.07.18. 11:30

Tűzoltózenekarok adtak koncertet a kecskeméti főtéren

A lakosság érdeklődésétől övezve Kecskeméten rendezték meg a III. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozót szombaton, a Magyar Tűzoltó Szövetség és a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány közös szervezésében.

Horváth Péter

Kecskemét főterén és a közeli utcákban a Katasztrófavédelem Központi Zenekara mellett térzenét adott hat határon túli és négy anyaországbeli önkéntes tűzoltó zenekar. A határon túli tűzoltó zenekarok Csíkszentdomokosról, Somorjáról, Szabadkáról, Szentegyházáról, Székelykeresztúrról és Zentáról érkeztek, itthonról pedig Hegykő, Lakitelek, Mecseknádasd és Pomáz önkéntesei adták a zenekarokat.

Az egyes produkciók után közös zenélésre álltak össze a zenekarok a főtéri nagyszínpadnál. Ezt megelőzően köszöntőt mondott dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke. Az esemény fővédnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!