galériával

2021.05.20. 13:10

A Hajósi Művésztelep alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás Kecskeméten

Csütörtökön a Hajósi Művésztelep alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás Kecskeméten, a Wojtyla Barátság Központban.

Sebestyén Hajnalka

A Hajósi Művésztelep alkotóinak legkiemelkedőbb munkáiból nyílt csütörtökön tárlat Kecskeméten, a Wojtyla Barátság Központban. A tavaszi tárlatot elsőként a népkonyhára járó szegények tekinthették meg. A megnyitó hangulatát emelte Szabó Sándor tárogatóművész játéka.

Elsőként Farkas Pál, wojtylás munkatárs mutatta be a Hajósi Művésztelepet, melyet negyed évszázada Alföldi Albert alapította meg, és mind a mai napig gondozza és szeretettel irányítja.

A tárlatot Füzi László, a Forrás című irodalmi folyóirat főszerkesztője, irodalomtörténész nyitotta meg. A neves szakember az alkotótáborok különleges hangulatát, közösségi erejét emelte ki. Az alkotóművészeknek ezek a helyek hatalmas szabadságot adnak, csak azzal foglalkoznak egy vagy két héten át, mellyel igazán szeretnek. A hétköznapi világból átlépnek a művészetek világába arra az időre. Sokszor abban a néhány napban többet alkotnak mint egész évben a munka és család mellett.

Füzi László Alföldi Albert érdemeit is méltatta, aki óriási munkát tett bele a hajósi alkotótelep sikerébe. Szólt még Hajós városának turisztikai erejéről, a szőlészek-borászok példaértékű összefogásáról, mellyel segítik egymást. Hozzátette, a nyári Forrás szám fókuszában az alföldi borok állnak majd.

A megnyitó vendégei között foglalt helyet Király József önkormányzati képviselő is, aki nagy művészet pártolóként, jól ismeri a megyében működő alkotótelepek munkáját, melyek mindegyike sikeres és népszerű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!