Kecskemét

2019.08.22. 17:53

Tsunoda Taeko japán festőművésznő alkotásaiból nyílt kiállítás

Különleges tárlat nyílt csütörtök délután Tsunoda Taeko japán festőművésznő alkotásaiból a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti székházában.

Barta Zsolt

Taeko Tsunoda (balról a második) műveiből nyílt kiállítás a megyei iparkamarában

Forrás: baon.hu

Fotó: Barta Zsolt

Tsunoda Taeko japán festőművésznő kiállítását Kurdi Viktor, a kamara általános alelnöke nyitotta meg, majd átadta a szót Szemereyné Pataki Klaudiának, Kecskemét polgármesterének, a kiállítás fővédnökének. A település első embere köszöntötte a városba látogató japán delegációt, amelynek tagja a művésznő is. Megemlítette, hogy a magyar-japán kapcsolatok 150 évre tekintenek vissza. Ebben a másfél évszázadban fontos szerepet játszott Kecskemét is, hiszen a Kecskemét – Aomori Baráti Kör éppen 25 éve alakult, amely tagjai szorosan ápolják a két nemzet közti kapcsolatokat.

A művésznő alkotói munkásságát Csáky Lajos festőművész méltatta. Tsunoda Taeko japán festőművész Tokióban született 1946-ban, képesítést a Tama Művészeti Egyetemen szerzett, tagja a 21 Art Association igazgatótanácsának. Mind realisztikus, mind absztrakt festményei vonzóvá teszik őt a nézők számára az érzések és stílusok széles skálája által. A közelmúltban a japán Setagaya Művészeti Múzeum csoportos kiállításán mutatta be alkotásait.

Hitvallását így fogalmazta meg:

A művészet egy olyan hajtóerő, amely legyőzi az emberek önzését, és a humanizmus néven ismert magasztos magasságokba irányít bennünket. Sőt, mintegy felemeli a szellemet! A művészet legyőzi a nyelvi akadályokat, híddá válva a megértéshez, amely valódi kötelékeket képez az emberek között. Egy zenész egyszer azt mondta: „Az a művész küldetése, hogy fényt küldjön az emberi szív mélyére.”. Ugyanez igaz a képekre is. A művészet maga a lélek. A léleknek fényre van szüksége. A művészeten belül rejlik az a fantasztikus erő, amely megérinti az embereket.

Tsunoda Taeko (balról a második) műveiből nyílt kiállítás a megyei iparkamarában
Fotó: Barta Zsolt / baon.hu

A kiállítás egy hónapig tekinthető meg a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti székházában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!