Kiskunfélegyháza

2019.01.29. 12:20

Végigvonulnak a zenekarok a városon

A Városalapítók napi programsorozat keretében, május 25-én rendezi meg a II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekarok Fesztiválját Félegyházán a Magyar Tűzoltó Szövetség, az Nemzeti Művelődési Intézettel, valamint a Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekarával közösen. Az eseményről tárgyalt a város vezetésével Dobson Tibor dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke.

Vajda Piroska

A városházán egyeztettek a szervezők

Forrás: baon.hu

Fotó: Vajda Piroska

Az egyeztetés után lapunknak elmondta, az első ilyen fesztivált és szakmai konferenciát tavaly a Lakitelek Népfőiskolán rendezték meg. A záróesemény pedig 2020-ban a Magyar Tűzoltó Szövetség 150 éves évfordulóján Budapesten lesz.

– Félegyháza, mint az esemény második helyszíne nagyon ideális a fesztivál megszervezésére. Örülünk, hogy csatlakozhatunk a Városalapítók napi ünnepséghez – nyilatkozta Dobson Tibor. Elmondta, a fesztivál a hivatásos tűzoltózenekar szabadtéri koncertjével kezdődik a városháza előtt. Ezt követően a Kiskunfélegyházi Fúvószenekarral az élen a fellépő hét tűzoltózenekar végigvonul a város főutcáján, majd a sportcsarnoknál folytatódnak az események. A dandártáborok elmondta, a fesztivál célja, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen a hazai és a határon túli önkéntes tűzoltózenekarok számára. A szervezők azt szeretnék, ha szorosabb együttműködés alakulna ki az önkéntes tűzoltózenekarok között. A fesztivál jó alkalom arra, hogy a fúvószenei élet képviselői találkozzanak, megismerkedjenek egymással és eszmét cseréljenek a tapasztalataikról – összegezte Dobson Tibor.

A városházán egyeztettek a szervezők
Fotó: Vajda Piroska / baon.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!