Kiskunhalas

2018.05.09. 18:21

A halasi Thorma János Múzeum lett az Év múzeuma

A Múzeumok Majálisa szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be Deme Péter, a Pulszky Társaság ügyvezető elnöke a Magyar Múzeumi Egyesület elismeréseit.

Pozsgai Ákos

Az év múzeuma a kiskunhalasi Thorma János Múzeum lett, Az év kiállítása díjat a Soproni Múzeum Macskakő Gyermekmúzeum és közösségi tér című állandó tárlata kapja. A két győztes elnyerte az Arcanum Kft. félmillió forint értékű szolgáltatási csomagját is.

„Az év múzeuma kitüntető címre huszonkettedik, Az év kiállítása díjra nyolcadik alkalommal hirdettek pályázatot. Előbbire öt, utóbbira tizenöt intézmény jelentkezett” – mondta el Deme Péter.

Az elismeréseket május 13-án vasárnap, a Magyar Nemzeti Múzeumban, a 23. Múzeumok Majálisán adják át, ahol hetven múzeum és kulturális intézmény gyűlik össze az ország különböző részeiből.

A kiskunhalasi Thorma János Múzeum 1999-ben egyszer már elnyerte az Év múzeuma díjat. A hétvégén másodszor veheti át a rangos elismerést Szakál Aurél, a múzeum igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!