Közlekedés

2024.07.05. 07:30

Útinform: ezeken a helyeken dolgoznak az utakon Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani pénteken Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást péntekre vonatkozóan.

útinform, közlekedés, forgalomkorlátozás
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,

- Inárcs térségében. A 31-es és 38-as kilométer között a Budapest felé a forgalom a belső sávon és az ellenkező oldal belső sávján halad, míg Röszke felé a külső és a leállósáv járható.

- Balástya és Szatymaz között a Röszke felé vezető oldalon. A 149-es és 151-es kilométer között a lassítósávot és - ennek köszönhetően – a 150-es jelű Szatymazi pihenőt is lezárták az érintett irányban.

Főutak:

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót újítják fel. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton, Soltvadkert határában, a 35-ös kilométernél félpályás lezárás mellett aszfaltoznak, a 36-os kilométernél pedig a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. Utóbbi esetében a forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják. Szintén Soltvadkert közelében, a 40-es kilométernél építési munka miatt félpályás lezárás van érvényben.

– Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél is a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat ugyancsak helyben kiépített terelőútra irányítják.

Az 54-es főúton, Soltvadkert közelében, a 43-as és a 44-es kilométer között körforgalmi csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza az áthaladást.

– Császártöltés közelében, a 71-es és a 74-es kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

Kecskemét elkerülő szakaszán, a 441-es főúton a 28-as kilométernél lévő 445-ös főúti csomópontot körforgalmúvá alakítják át. Az építési munka miatt a forgalmat elterelik.

Az 512-es főúton, Kalocsa elkerülő szakaszán, a 3-as kilométernél kábeleket fektetnek. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun vármegyében, az 5205-ös jelű Örkény-Tass összekötő úton a vasúti átjárót újítják fel Kunszentmiklósnál. A 34-es kilométernél a járműveket helyben kiépített terelőútra irányítják. 

Kamiontilalom:

Ezen a hétvégén a kamiontilalom július 6-án, szombaton 22 órától, július 7-én, vasárnap 22 óráig lesz érvényben.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában