Rotyogtak az ételek

2024.07.06. 15:37

Tarhonyás ételek főzőversenye a foktői falunapon – galériával

Egy napra ismét a szórakozásé és a gasztronómiáé volt a főszerep Foktőn, ahol az árterületen lévő sportpálya és létesítményei adtak helyet a település legnagyobb közösségi eseményének, a falunapnak. A színes programsorozatban ezúttal is helyet kapott a tarhonyás ételek főzőversenye, amelyen a kulináris élvezetekről alkotott képzeletünket kicsit felülmúlva, még desszertek is készültek a legendás tarhonyából.

Zsiga Ferenc

A főzőversenybe benevezett tíz csapat tagjai 9 órakor gyújtottak a bográcsok alá, az alkalmi szakácsok a hagyományokhoz híven a tarhonyás ételek retró és újra gondolt változatainak elkészítéséhez fogtak. 

tarhonya, foktő, bogrács, falunap
Finom tarhonyás ételek készültek a foktői falunapon
Fotó: Zsiga Ferenc

A falunapot Bakai Károly polgármester nyitotta meg, majd az óvodások műsora után a kicsik a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület szerkocsijának segítségével előállított habtengerben hűtötték magukat. Az egész nap ingyenesen használható óriás buborék, körhinta, a gyerekeknek szervezett programok még távolabbi településekről is vonzották a kisgyermekes családokat. 

A délben kezdődő ebédkor már a tarhonyás ételek főzőversenye háromtagú zsűrije is döntésre jutott abban a kérdésben, hogy a tarhonyás étel és a tarhonyás desszert kategóriában melyik csapatok teljesítettek a legjobban. 

Az első helyezést a Haverock Matyi (Teichter Mátyás) csapat marhalábszár-pörkölt tarhonyával étele érdemelte ki. A képzeletbeli dobogó második helyére a Kósza kanál (Szalai József, Kovács Ottó) duó lecsós csirke tarhonyás körettel étke került. A harmadik helyezettnek járó elismerést rakott tarhonyájáért a Nyald meg a kanalam csapat (Mátyásné László Veronika, Husvét Renáta) vette át. 

Tarhonyás desszert kategóriában az első Bolvári Mirella tarhonyás citromos álom édessége, második a Nyald meg a kanalam team „tarhomiszu”-ja, a harmadik a Tarhonya(sokk) (Kovács Ottó, Szalai József) tarhonyás túrós meggyes rétese lett.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában