Útinform

2024.07.10. 07:10

Forgalomkorlátozás lassíthatja a közlekedést Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani szerdán Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szerdára vonatkozóan.

útinform, Bács-Kiskun,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Gyorsforgalmi utak:

Aszfaltoznak az M5-ös autópályán,

- Inárcs térségében. A 31-es és 38-as kilométer között Budapest felé a forgalom a belső sávon és az ellenkező oldal belső sávján halad, míg Röszke felé a külső és a leállósáv járható.

- Balástya és Szatymaz között a Budapest felé vezető oldalon. A 151-es és 150-es kilométer között a leállósávot és - ennek köszönhetően – a 150-es jelű Szatymazi pihenőt is lezárták az érintett irányban.

Több helyen is dolgoznak napközben az M5-ös autópályán sávzárás mellett:

- Szeged felé, a 99-es és a 103-as kilométer között Kecskemét elkerülő szakaszán, valamint a 136-os és a 155-ös kilométer között Csengele és Szeged közötti szakaszon.

- Budapest felé pedig a 86-os kilométernél a Dunaföldvár Kecskemét-nyugat csomópontnál, valamint a Lajosmizse csomópont közelében a 68-as és a 69-es km-nél is.

Főutak:

Az 51-es főúton, Dusnok és Baja között a kaszáló gép vagy gépek haladnak. A lassan mozgó jármű mögött lassítani kell és csak megfelelő körülmények mellett kezdjenek bele az előzésbe!  

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót újítják fel. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton,

- Soltvadkert határában, a 35-ös kilométernél félpályás lezárás mellett aszfaltoznak, a 36-os kilométernél pedig a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. Utóbbi esetében a forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják.

- szintén Soltvadkert közelében, a 40-es kilométernél építési munka miatt félpályás lezárás van érvényben.

- Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél is a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat ugyancsak helyben kiépített terelőútra irányítják.

Az 54-es főúton,

- Soltvadkert közelében, a 43-as és 44-es kilométer között körforgalmú csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza az áthaladást.

- Soltvadkert és Pincefalu között a kaszáló gép vagy gépek haladnak. A lassan mozgó jármű mögött lassítani kell és csak megfelelő körülmények mellett kezdjenek bele az előzésbe!  

- Császártöltés közelében, a 71-es és 74-es kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

Az 55-ös főúton, Baja és Bátaszék között a kaszáló gép vagy gépek haladnak. A lassan mozgó jármű mögött lassítani kell és csak megfelelő körülmények mellett kezdjenek bele az előzésbe!  

Kecskemét elkerülő szakaszán, a 441-es főúton, a 28-as kilométernél lévő 445-ös főúti csomópontot körforgalmúvá alakítják át. Az építési munka miatt a forgalmat elterelik.

Az 512-es főúton, Kalocsa elkerülő szakaszán, a 3-as kilométernél körforgalmat építenek. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Alsóbbrendű utak

Bács-Kiskun vármegyében, az 5205-ös jelű Örkény-Tass összekötő úton a vasúti átjárót újítják fel Kunszentmiklósnál. A 34-es kilométernél a járműveket helyben kiépített terelőútra irányítják.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában