Szórakozás

2024.07.07. 11:19

Sokszínű kavalkád a Ballószögi Pikniken – galériával

Szombaton délután jó hangulatban vette kezdetét a VI. Ballószögi Piknik a sportcentrumban. Az estig tartó programsor fókuszában a helyi és magyar értékek álltak. A kézműves udvar és a gasztronómiai kóstolók mellett régi időket idéző játékok is várták a családokat, és természetesen nem maradtak el a közös sütögetések, a zene és mozizás sem.

Sebestyén Hajnalka

Újabb közösségi programot kínált az érdeklődőknek Ballószög önkormányzata. A települési programok között kiemelt helyen szerepel a Ballószögi Piknik, mely egy frissítő, jó hangulatú nyár beindító rendezvény. Nagy Gabriella művelődés szervező és csapata ismét kitett magáért. 

Ballószögi Piknik, szórakozás
Az érdeklődők régi mesterségekkel ismerkedhettek a Ballószögi Pikniken
Fotó: Sebestyén Hajnalka

A gyerekeket sokféle játék és program várta, köztük lovaglás, fogatozás, ugrálóvár, fakörhinta, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet hungarikum játszóháza. Sokakat vonzott a veterán motorok kis kiállítása, a darts verseny és a zenei programok. A karikatúrákat kedvelők örömére Szabó Csaba, azaz Habi rajzolta meg a vállalkozó kedvűeket a hűst nyújt fák tövében. 

A kézműves udvarban a piknikre érkezők régi mesterségekkel ismerkedhettek, és próbára tehették magukat kézműves-foglalkozásokon. A mesterségek között lehetett találkozni: mézeskalács díszítéssel, szövéssel, hímzéssel, csipkeveréssel, fazekassággal, nemezeléssel, fafaragással.

A gasztronómia is nagy szerepet kapott, kóstolókkal készültek hazánk agrár- és élelmiszergazdaságának, turizmus és vendéglátásának egyedi és különleges ízvilágából, minőségi finomságokból. A finomságoknál maradva, több baráti társaság is sütögetett, vagy a piknikkosárban kihozott falatokat fogyasztotta el.  A  pikniket Pál Attila színművész operett műsora és közös kertmozizás zárta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában