Közlekedés

2024.06.23. 07:55

Útinform: mutatjuk, hol dolgoznak az utakon vasárnap Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani vasárnap Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást vasárnapra vonatkozóan.

útinform, Bács-Kiskun, közlekedés
Mutatjuk, hol dolgoznak az utakon vasárnap Bács-Kiskunban 
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Főutak:

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót újítják fel. A forgalmat terelőútra irányítják. 

Az 53-as főúton, 

- Soltvadkert határában, a 35-ös kilométernél félpályás lezárás mellett aszfaltoznak, a 36-os km-nél pedig a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. Utóbbi esetében forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják. 

- Szintén Soltvadkert közelében, a 40-es kilométernél építési munka miatt félpályás lezárás van érvényben. 

- Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél is a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat ugyancsak helyben kiépített terelőútra irányítják. 

Az 54-es főúton,

- Soltvadkert közelében, a 43-as és a 44-es kilométer között körforgalmi csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza az áthaladást. 

- Császártöltés közelében, a 71-es és a 74-es kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

Bajánál, az 55-ös főúti Türr István hídon a vasúti pálya karbantartási munkáit végzik. A 103-as kilométernél a hónap végéig csak egy sávon engedik át a járműveket, így irányonként váltakozva, jelzőlámpás forgalomirányítással halad a forgalom. Figyeljék a jelzőlámpa jelzéseit, mert egy-egy piros jelzés ellenére behajtó jármű miatt komolyabb fennakadások lehetnek! Erre az elmúlt napokban több példa is volt.

Az 512-es főúton, Kalocsa elkerülő szakaszán, a 3-as kilométernél kábelt fektetnek le a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun vármegyében, az 5205-ös jelű Örkény-Tass összekötő úton a vasúti átjárót újítják fel Kunszentmiklósnál. A 34-es kilométernél a járműveket helyben kiépített terelőútra irányítják. 

Változás  a kamiontilalomban: 

A rendkívüli hőségre való tekintettel a nehézgépjárművekre vonatkozó tilalmat szombat éjszakára felfüggesztették, így a 7,5 tonnánál nehezebb járművek vasárnap reggel 6-tól este 10-ig nem közlekedhetnek a hazai utakon. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában