Útinform

2024.06.21. 07:12

Mutatjuk, hol dolgoznak az utakon Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani pénteken Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást péntekre vonatkozóan.

közúti munkálatok, útinform, közlekedés
Ezeken a helyeken dolgoznak az utakon
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, Inárcs térségében aszfaltoznak. A 38-as és a 31-es kilométer között külső és a leálló sávot lezárták, a forgalmat a belső sávra és a szemközti oldal belső sávjára terelik. A Röszke felé autózók a külső sávot és a leálló sávot használhatják. 
– A Röszke felé vezető oldalon, Kecskemét térségében ma hídvizsgálatot végeznek. A 85-ös és a 108-as kilométer között 10.00 órától 13.00 óráig mindkét oldalon szakaszosan lezárják a belső sávot.  
– Petőfiszállás és Kistelek között napközben az elválasztósáv sövényét vágják. ½ 7.00-tól 11.00-ig a főváros felé, majd késő délutánig a Röszke felé vezető oldalon zárják le szakaszosan a belső sávot. 
– Kiskunfélegyháza térségében a szalagkorlátot javítják. A 111-es kilométer környezetében 8.15 és 15.00 óra között mindkét oldalon a belső sáv zárása mellett dolgoznak. 
– Kistelek és Szeged között a belső sávban méréseket végeznek. 9.00 órától 11.00 óráig rövid szakaszoson a belső sávba kell sorolni.  

Főutak:

Az 51-es főúton, Kalocsán a 118-as kilométernél vízvezetéket javítanak, emiatt félpályás lezárásra készüljenek! 
– Nagybaracska térségében, a 178-as kilométernél favágók dolgoznak, reggel fél 7-től délután fél 2-ig a fél útpályát lezárják, jelzőőrök irányítják a forgalmat.

Az 52-es főúton,
– Solton, a 2-es kilométernél közműjavítás miatt sávlezárás követel figyelmet.  
– Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót újítják fel. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton, Soltvadkert határában, a 35-ös kilométernél félpályás lezárás mellett aszfaltoznak, a 36-os km-nél pedig a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. Utóbbi esetében forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják. 
– Szintén Soltvadkert közelében, a 40-es kilométernél építési munka miatt félpályás lezárás van érvényben. 
– Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél is a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat ugyancsak helyben kiépített terelőútra irányítják.

Az 54-es főúton, Soltvadkert közelében, a 43-as és a 44-es kilométer között körforgalmi csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza az áthaladást.
– Császártöltés közelében, a 71-es és a 74-es kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

Bajánál, az 55-ös főúti Türr István hídon a vasúti pálya karbantartási munkáit végzik. A 103-as kilométernél a hónap végéig csak egy sávon engedik át a járműveket, így irányonként váltakozva, jelzőlámpás forgalomirányítással halad a forgalom. Figyeljék a jelzőlámpa jelzéseit, mert egy-egy piros jelzés ellenére behajtó jármű miatt komolyabb fennakadások lehetnek. 

Az 512-es főúton, Kalocsa elkerülő szakaszán, a 3-as kilométernél kábelt fektetnek le a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. 

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun vármegyében, az 5205-ös jelű Örkény-Tass összekötő úton a vasúti átjárót újítják fel Kunszentmiklósnál. A 34-es km-nél a járműveket helyben kiépített terelőútra irányítják. 

VÁLTOZÁS  a kamiontilalomban:

A rendkívüli hőségre való tekintettel a nehézgépjárművekre vonatkozó tilalmat szombat éjszakára felfüggesztik, azaz a 7,5 tonnánál nehezebb járművek vasárnap reggel 6-tól este 10-ig nem közlekedhetnek a hazai utakon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában