Bács-Kiskun

2024.06.11. 20:29

Új taggal bővült a vármegyei TIT

Pap Szekeres Anitát, Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház ápolási igazgatóját választotta be új tagként a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat az elnökségébe.

Sebestyén Hajnalka

Szabics István, a megyei TIT igazgatója számolt be hírportálunknak a közelmúltban megtartott közgyűlés részleteiről. A Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat napirendjén a közhasznúsági beszámoló szerepelt, valamint a nagyszámú tagbővítés miatt a vezető tisztségviselők és elnökségi tagok tekintetében a mandátumokat megújították.

TIT, közgyűlés, elnökség
Új taggal bővült a vármegyei TIT
Forrás: Beküldött fotó

Szabics István igazgató által előterjesztett beszámolójából kiderült: a TIT 2023-ban is megőrizte fizetőképességét, valamint közhasznú minősítését. A mérlegadatok szerint a 2022-es évi 4,8 millió forint veszteség, a vizsgált évre 2,8 millió forintra csökkent. A pénzforgalom tekintetében az egyesület 7 millió forintos eredménnyel zárta az évet.

Fáy Tamásnét a közgyűlés érdemei elismerése és méltatása mellett egyhangúlag a TIT tiszteletbeli tagjának választotta. A megüresedő elnökségi helyre a közgyűlés Pap Szekeres Anitát, Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház ápolási igazgatóját jelölte. 

Végül a közgyűlés egyhangú titkos szavazással 2029. május 31-éig az alábbi vezető tisztségviselőket és elnökségi tagokat választotta: Dr. Kraszkó Károly elnök, Dr. Iványosi Szabó András alelnök, prof. Dr. Szécsi Gábor alelnök, Szabics István igazgató, Szappanos Benedek igazgatóhelyettes, Dr. Andrási Ádám, Kerényi György, Dr. Király László, Kurdi Viktor, Dr. Kuti István, Dr. Nagy András elnökségi, Dr. Nagy Károly, Dr. Nagy Zoltán, Pap-Szekeres Anita, Dr. Rosta Szabolcs, Vanyurné Lázár Erzsébet, Zsámboki Anna.

A választást követően Pap-Szekeres Anita elnökségi tagtárs jelezte, hogy a következő elnökségi ülésre elkészíti és előterjeszti a TIT egészségtudományi, egészségmegőrzési programjának, rendezvényeinek tervezetét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában