Kecskemét

2024.06.29. 11:59

Hétfőn ezekre figyeljen a szúnyoggyérítés idején

Július 1-jén, hétfőn Kecskemét területén földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek. A kezelés napnyugta utáni órákra tervezik. A részletekről Kecskeméten önkormányzata adott ki tájékoztatót.

Sebestyén Hajnalka

A földi szúnyoggyérítés pontos időpontja július 1. napnyugta után órák. Amennyiben az időjárás nem kedvező a munka elvégzésére, úgy a pótnapok július 2-3., ugyanebben az időben.

szúnyogírtás, Bács-Kiskun,
Illusztráció
Fotó: Karnok Csaba

Szúnyogírtó szerek

A tájékoztatóból további részletek is kiderülnek. Az alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosságnak javasolt intézkedések

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. 

Vízgyűjtők

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában