Nyári hangulat

2024.06.19. 06:50

Indul a strand- és fesztiválszezon Kunfehértón is

Hétvégén kezdődik a nyári strandszezon a kunfehértói tófürdőn, ahol mostanra elvégezték a szükséges karbantartási munkálatokat és felkészültek a fesztiválokra is. Épülnek a színpadok, három nagyobb zenei programsorozat is várja majd a vendégeket.

Pozsgai Ákos

Kihelyezték a fürdőhöz vezető úton a fekvőrendőröket, amelyek a közúti forgalmat lassítják majd. – A fürdőszezon idején, szeptember közepéig lesz kint, azért van rá szükség, mert sokan nagy sebességgel szoktak közlekedni az üdülőterületen is, így próbáljuk biztonságosabbá tenni a tófürdő két főbejáratának megközelíthetőségét. A forgalomlassító fekvőrendőröket az egyes és a kettes számú beléptető pénztár közelében helyeztük el – mondta el hírportálunknak Monda Tamás, a Kunfehértói Nonprofit Kft. vezetője, akitől megtudtuk azt is, hogy furcsa mód, van, akinek éppen ilyen fekvőrendőrre van szüksége, néhány fellazult elemet ugyanis az elmúlt évben elloptak belőle, amit idén pótolni kell, darabja több tízezer forint plusz kiadást jelent az önkormányzat számára.

Monda Tamás, fesztiválszezon, strand
Monda Tamás, a Kunfehértói Nonprofit Kft. vezetője
Fotó: Pozsgai Ákos

A Kunfehértói Nonprofit Kft. dolgozói gőzerővel készültek az elmúlt napokban is az induló idegenforgalmi szezonra, nyit a strand és a hétvégén kezdődik a fesztiválszezon is. Megújult a főbejárat, új beléptető rendszert alakítottak ki, mellette a sportöltözők előtti területen kialakítottak új parkolót, ahol a fesztiválok ideje alatt érkező vendégek tudnak majd parkolni. – Átalakítottuk a kerítést, új pihenőpadot helyeztünk el olyan helyre, ahova egyáltalán nem süt be a Nap, és a pihenni vágyó strandolók árnyékba tudnak húzódni – sorolta a részleteket az ügyvezető. Elmondta, hogy a korábbi napok esős időjárása azonban némileg hátráltatta a fürdő területén a padok újrafestését, valamint a kettes pénztár körüli környezet megújítását.

A közvetlen a tóparton, a plázs területén a homokot frissítették, a játszótereken a szükséges karbantartási munkálatokat is elvégezték, újrafestették az öltözőket, a víztükörre benyúló mólon is végeztek javításokat. Kihelyezték a vízibicikliket, miután elvégezték rajtuk a szükséges karbantartásokat. A homokos plázs területén felállították a napernyőket, az egyik szponzorcég által adományozott hat darab új napernyőkkel együtt. – A tó vízmennyisége megfelelő és a minőséggel sincs gond, a tisztasága pedig kiváló – emelte ki Monda Tamás, aki elmondta, hogy a szúnyogirtás is megtörtént a tófürdő területén.

A belépőjegyárak minimális mértékben emelkedtek az előző évhez képest, új szolgáltatásként indult, a tófürdő területén működő megújult önkormányzati főzőkonyha menü kínálata, amely a nyári fürdő szezon ideje alatt az üdülőfalu teljes területére biztosított lesz kiszállítással együtt.

A hétvégén indul a fesztiválszezon is, június 19. és 23. között rendezik meg a 20. Jubileumi RCS MeetUP BMW Találkozót a tófürdő területén. 

A rendezvény az ország legnagyobb BMW találkozója, ahol a szép autók mellett rengeteg aktív program is várja majd a vendégeket. Napközben drift aréna, szimulátorok, hangnyomás-bajnokság, autós limbó, drift trike-ozás, offroad aréna, vetélkedők és további autós programok színesítik a találkozót. Éjszaka a buli veszi át a szerepet, ahol összesen 15 DJ garantálja majd a felejthetetlen hangulatot. A szervezők ígérete szerint sok-sok látnivaló, szabadidős és családi program várja a látogatókat a strandon. A háromnapos fesztivál ideje alatt mintegy ezer BMW-t várnak a rendezvényre.

Július 5-7. között rendezik meg a Fehértone strandkézilabda kupát, amellyel összefűzve szabadtéri diszkó is lesz minden nap a tóparton.

Július 17-20. között kerül sor a Fehértone Fesztiválra, ahol a mintegy félszáz együttes és különböző formáció szórakoztatja majd a fesztiválozókat. A fellépők között lesz a Tankcsapda, a Follow The Flow, Krúbi, a Valmar, Desh, a Halott Pénz, valamint Dzsúdló és Majka is visszatér a Fehér Tone színpadára a tavalyi nagy sikerű koncert után.

Megújult a fesztivál rendezvényekre való beléptetőrendszer is, konténerből értékesítik majd a belépőjegyeket a rendezvények idején, idén még hagyományos karszalag lesz, a következő évtől azonban a szervezők szeretnének áttérni az úgynevezett QR-kódos rendszerre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában