Választás 2024

2024.06.30. 14:20

Már csak hárman indulnak a polgármesteri posztért a megismételt választáson Kalocsán

Dr. Bagó Zoltán, a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármesterjelöltje a múlt pénteken tartott sajtótájékoztatón állt először a sajtónyilvánosság elé azt követően, hogy a Kúria a kalocsai 5. számú egyéni választókerületében a polgármester megválasztására irányuló szavazás megismétlését rendelte el. A legfőbb bírói testület a megismételt választás időpontját július 7-re tűzte ki.

Zsiga Ferenc

Azt már tudni lehet, hogy az eredetileg nyolc polgármesterjelölt közül öt visszalépett. Ennek megfelelően vasárnap már csak három jelölt: dr. Filvig Géza (Fidesz-KDNP), dr. Bagó Zoltán (Kalo Lokálpatrióta Egyesület) és  Szabó Patrik (Mi Hazánk) közül választhatnak a voksolásra jogosultak. 

Dr. Filvig Géza és Dr. Bagó Zoltán
Fotó: Zsiga Ferenc

A Kúria döntésének nyilvánossága óta újra kampányidőszak van Kalocsán, így felbolydult a közélet. A helyiek mellett, vezető fideszes politikusok a közösségi médiában kampányolnak a jelenleg is funkcióban lévő dr. Filvig Géza mellett, egyben legfőbb riválisa, a volt fideszes dr. Bagó Zoltán ellen. 

A sajtótájékoztatón megjelent a polgármesterjelölti visszalépését a helyszínen bejelentő Illés Attila Ádám és Kőszegi Mihály. Illés Attila Ádám csak a visszalépését közölte, ugyanakkor Kőszegi Mihály visszalépése mellett arra kérte a rá szavazókat, hogy a megismételt választáson dr. Bagó Zoltánt támogassák.  Dr. Bagó Zoltán kijelentette: „A napokban visszalépő jelöltekkel semmiféle háttéralku és egyeztetés nem volt, és pozíciókat sem ígértünk és osztottunk ki senkinek. A visszalépés minden jelölt egyéni és bölcs döntése.”


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában