Közlekedés

2024.06.21. 16:00

Olcsóbb árakkal tér vissza a Paks-Géderlak kompjárat

Veszítettek aki arra fogadtak, hogy a Kalocsa-Paks Duna-híd átadásával már rövid időn belül végleg megszűnik a Paks-Géderlak között közlekedő, évszázados múltra visszatekintő kompjárat.

Zsiga Ferenc

Paks képviselői arról döntöttek, hogy a vízi átkelés megőrzése érdekében támogatást nyújtanak a paksi székhelyű Kiszl Kft. tulajdonában lévő komp további üzemeltetéséhez. Ennek köszönhetően jelentős árcsökkenés történt a komp viteldíjában. Az új tarifa június 22-től, szombattól, a komp újraindításával egy időben lép hatályba.

kompjárat, Paks, Géderlak
Olcsóbb árakkal tér vissza a Paks-Géderlak kompjárat
Fotó: Zsiga Ferenc

A komp a következő, a korábbival megegyező időpontokban közlekedik: 7:00-12:00 és 14:00-19:00 óra között, óránként. A komp a Duna paksi oldaláról indul. 

A támogatásnak köszönhetően jelentős csökkentett viteldíjakat kell fizetni a komppal átkelőknek. A  személyjegy ára a korábbi 600 helyett, 200 forint lesz. A kerékpárokért és a  segédmotoros kerékpárjegy (50 cm³-ig) mostantól 400 forint lesz a tarifa.  A motorkerékpárjegy (50 cm³ felett)  ezer  helyett, 600 forint lesz. Az egyik legnagyobb díjcsökkenés a személygépkocsiknál lesz, mert a korábbi 2 ezer forintról, 800 forintra csökken a díj. A tehergépkocsijegy (3 tonnáig), mikrobuszjegy (9 főig), személygépkocsi-jegy utánfutóval: 3 ezer helyett 1300 forintot kell leróni. Az aktuális, esetleg az időjárás miatt változó menetrend és díjszabás a hajozas.net oldalon érhető el, személyesen érdeklődni a 20/539-2617-es kikötői telefonszámon lehet. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában