Múltidéző

2024.06.22. 19:00

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Baon.hu

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2004 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

nosztalgia, múltidézés
Olvasói fotó

SZAKI

Kiskunhalasról Tóth Attila a nyolcvanas éveket idézné fel. Mint írta, akkoriban éveken át a városban nagy sikere volt a medence bálaknak, melyet a strand nagymedencéjében tartottak. Sok kiváló zenekar megfordult ott, többek között a képen látható SZAKI kiváló zenészekkel. Sok jó banda játszott még, mint a Beton, Mozaik-Max, Prognózis, Tűzkerék, Apostol. 

nosztalgia, múltidézés
Olvasói fotó

Igazgató

Kecskemétről Balogné Imrefi Anna az egykori Országos Nevelő Intézet egyik igazgatójára emlékezik társaival. A fotó a 2000-es évek közepén készült egy nagy létszámú kollégiumi találkozón. Jobbról Balog Gyula látható, aki az intézmény igazgatója volt akkor, amikor olvasónk ott élt, 1973-77-ben. A tanítványok ma is szívesen gondolnak vissza rá. Balog Gyula később a Zója Utcai Általános Iskolában is tanított fizikát. 

nosztalgia, múltidézés
Olvasói fotó

40 év

Kecskemétről Hoffer Zoltán 40 éves osztályfényképével nosztalgiázik. 1984 júniusában ballagott el a Molnár Erik Általános Iskolából (ma Arany János). A 32 diák számára akkor egy felejthetetlen időszak fejeződött be. Az évfolyam legjobb osztálya voltak, de a városban is az előkelő helyen szerepeltek a sok-sok tanulmányi és sport versenyen. Sajnos mára több tanárukat és egy diáktársukat elvesztették. Tanulók: felső sortól indulva, balról: Hoffer Zoltán, Hajagos Imre, Pusztai Zsolt, Kégel Tamás, Holló Andor, Pósvai Csaba, Nagy Tamás, Tóth Mónika, Utassy Anita+, Zalay Ibolya, Miklós Györgyi, Szabó Tünde, Nyúl Edit, Pénzes Bálint, Várnagy János, Szabó István testnevelő tanár, Surányi József, Kovács Zoltán, Szabó Szilvia, Csávás Csilla, Lesznyák Ágnes, Palatinusz Zsolt, Kálvin György, Borbély Bernhardin, Borsik Mária, Bálint Anna, Kávai Mónika, Zadravecz Edit, Szegedi Csaba, Szilágyi Balázs, Molitórisz Károly, Jánosi István és a tanárok. A képről hiányzott Istenes Zsolt.

nosztalgia, múltidézés
Olvasói fotó

Ballagás

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár így a ballagások időszakában egy régi ágasegyházi ballagási fotóval emlékezne vissza a régi kollegákra, tanítványokra. A kép 80-as évekből származik, melyen dr. Mészáros Imréné a búcsúzó nyolcadikosokkal látható.

nosztalgia, múltidézés
Olvasói fotó

Béke térisek

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes ezzel a tablóképpel kedveskedik fiának, Zoltánnak, melyen a Béke téri Általános Iskola 8/B osztály végzős tanulói láthatók. Bal oldalon: Kadasi László igazgató, Ván Lászlóné és Egri Istvánné osztályfőnökök. A végzős tanulók, felső sorból indulva, balról-jobbra: Huszka Zoltán, Schvendor Richárd, Kovács Ildikó, Borbély Éva, Mayer László, Nyitrai Béla, Noé Tímea, Oskolás Katalin, Hegyi Ervin, Bauer Rózsa, Kovács Mónika, Mészáros Péter, Rigó Ferenc, Heigli Marianna, Nagy Rita, Tóth Anikó, Bíró Rozália, Kálmán Mónika, Gubacsi Andrea, Bálint Teréz, Polyák Szilvia, Faul József, Mák Edit, Végh Tünde, Békési László, Fodor Izabella, Fehér István, Dudás Mónika, Magó Zsolt, Pataki Orsolya, Matievics Sándor, Holló Tibor, Détári Andrea, Kenyeres Zoltán (legalsó sor, 6.), Papp Árpád és Víz József.

nosztalgia, múltidézés
Olvasói fotó

Szervezői munka

Kecskemétről, Csordás Erzsébet saját fényképével idézi fel fiatalságát. A BÁCSBER-nél dolgozott, ahol nagyon sok ünnepséget, mulatságot, kirándulást szerveztek, többek között ő maga is. Ezen az 1983-as fotón éppen szervezi a Télapó ünnepséget, és észre sem vette, amikor lencsevégre kapták. Épp riadóztatta a férfi kollégákat pakolni a rendezvényre.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában