Labdarúgás

2024.06.13. 12:47

Nemzetközi focitornának ad otthont ÁGOTA Falva

Nemzetközi labdarúgótornának ad otthont szombaton és vasárnap az ÁGOTA Közösség Bács-Kiskun vármegyei gyermekvédelmi komplexuma, ÁGOTA Falva, I. Nemzetközi Labdarúgó-bajnokság Gyermekvédelmi Szakellátásban Élő Fiataloknak címmel.

Gulyás Sándor

A tizenhét éven aluli, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataloknak, lányoknak és fiúknak szóló labdarúgó-bajnokságot a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója, az ÁGOTA Alapítvány és a Hope for Mundial lengyel nemzetiségű alapítvány rendezi meg.

labdarúgás, Ágota falva,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A sporteseményen 100 nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő fiatal vesz részt. Lengyelországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Horvátországból és Ukrajnából öt együttes érkezik a rendezvényre, Magyarországot pedig öt csapat képviseli.

A sportesemény kiemelt célja, hogy a résztvevők felkészüljenek az augusztusban, Lengyelországban megrendezendő gyermekotthonok labdarúgó-világbajnokságára. Az ÁGOTA Közösség évek óta kiemelt feladatának tekinti, hogy a sportot, és ezen belül a labdarúgást, mint az élményszerzés egyik leghatékonyabb eszközét alkalmazza és beépítse a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek és fiatalok mindennapjaiba. A labdarúgás egy tipikusan olyan sportág, amelyen keresztül megtapasztalható, hogy minden akadály leküzdhető. Egy nemzetközi labdarúgótorna kifejezetten alkalmas arra is, hogy a fiatalok megismerkedhessenek egymás kultúrájával, hiszen a sport szeretete egy határokon átívelő közös nyelv.

A rendezvény meghívott vendége és védnöke dr. Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi elnöke, aki a hivatalos megnyitóünnepség után elvégzi a bajnokság kezdőrúgását. Az ÁGOTA Közösség vendége lesz továbbá a társszervező Hope for Mundial lengyel nemzetiségű alapítvány négyfős delegációja is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában