Útinform

2024.06.25. 07:58

Mutatjuk, hol dolgoznak az utakon kedden Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani kedden Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást keddre vonatkozóan.

útinform, közlekedés, forgalomkorlátozás
Felújítási munkálatok korlátozzák a forgalmat Bács-Kiskunban
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Gyorsforgalmú utak:

Az M5-ös autópályán, Röszke felé, Lajosmizse térségében délelőtt az elválasztósáv növényzetét kaszálják. A 65-ös és a 74-es kilométer között rövid szakaszon a külső sávba kell sorolni! Délután a főváros felé vezető oldalon folytatódik a munka. 

– Budapest felé Kecskemét közelében javítják a burkolatot. A 87-es és a 86-os kilométer között 9-től 17.00 óráig csak a belső sáv lesz járható. 

– Kecskemét térségében burkolatjeleket is festenek. Röszke irányába 91-es és a 92-es kilométer között szintén csak a belső sávot lehet használni, ami akár toródást is okozhat.

Főutak:

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót újítják fel. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton, Soltvadkert határában, a 35-ös kilométernél félpályás lezárás mellett aszfaltoznak, a 36-os kilométernél pedig a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. Utóbbi esetében forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják. Szintén Soltvadkert közelében, a 40-es kilométernél építési munka miatt félpályás lezárás van érvényben.

– Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél is a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat ugyancsak helyben kiépített terelőútra irányítják.

– Akasztó átkelési szakaszán javítják a burkolatot. A 17-es és a 19-es kilométer között egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom.

Az 54-es főúton, Soltvadkert közelében, a 43-as és a 44-es kilométer között körforgalmi csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza az áthaladást.

– Császártöltés közelében, a 71-es és a 74-es kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

Bajánál, az 55-ös főúti Türr István hídon a vasúti pálya karbantartási munkáit végzik. A 103-as kilométernél a hónap végéig csak egy sávon engedik át a járműveket, így irányonként váltakozva, jelzőlámpás forgalomirányítással halad a forgalom. Figyeljék a jelzőlámpa jelzéseit, mert egy-egy piros jelzés ellenére behajtó jármű miatt komolyabb fennakadások lehetnek.

Az 512-es főúton, Kalocsa elkerülő szakaszán, a 3-as kilométernél kábelt fektetnek le a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun vármegyében, az 5205-ös jelű Örkény-Tass összekötő úton a vasúti átjárót újítják fel Kunszentmiklósnál. A 34-es kilométernél a járműveket helyben kiépített terelőútra irányítják.

Kamiontilalom:

Ezen a hétvégén a kamiontilalom június 29-én, szombaton 22 órától, június 30-án, vasárnap 22 óráig lesz érvényben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában