Horgászverseny

2024.06.23. 14:25

Sosem látott mennyiségű ponty akadt horogra Bácsalmáson

Rekordmennyiségű halat fogtak az idei esztendő harmadik horgászversenyén a bácsalmási Kígyós-tónál.

Juhász Jenő

A négy napon át tartó, 66 órás megméretésre 29 csapat nevezett be. Az esti és hajnali viharral is tarkított időszak alatt összességében 2245 kilogramm uszonyos akadt a pecások horgára. Ez a mennyiség közel háromszorosa a korábbi versenyek eredményeinek.

Bácsalmás, horgászverseny, ponty
A pontyfogó verseny dobogós helyezettjei
Fotó: Juhász Jenő

A pontyfogó verseny mérlegelésének adatai alapján az alábbi dobogós helyezések születtek. Első helyen végzett Farkas Zoltán és Farkas Levente 121 darabbal (384 kg), másodikak lettek Szvorény Szabolcs és Szeri Dániel 104 darabbal (188 kilogramm), harmadik helyen végeztek Galicz Zsolt és Barcsai Zoltán 72 darabbal (151 kilogramm). A legnagyobb hal kifogásával (10,35 kilogrammos ponty) Farkas Zoltán büszkélkedhet.

A bácsalmási horgászegyesület vezetői elmondták, hogy ez a verseny is azt mutatja, nagyon sok hal van a Kígyós-tóban. Úgy vélik, hogy ez a haltelepítések mellett a sok éve tartó jó gazdálkodásnak köszönhető. Még arról is említést tettek, hogy ezen a versenyen minden benevezett csapat fogott halat, darabonként átlagosan 6-10 kilogramm közötti súllyal.

A legközelebbi verseny augusztus utolsó harmadában és október elején lesz.

Bácsalmás, horgászverseny, ponty
Serlegeket kaptak a díjazottak
Fotó: Juhász Jenő

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában