TOP Plusz

2024.06.21. 11:10

Szombattól az új buszállomáson állnak meg a járatok Mélykúton

Elkészült az új központi buszmegálló a Kossuth Lajos utcában, a buszok 2024. június 22-től ide érkeznek és innen indulnak tovább, a régi megálló megszűnik – tájékoztatott a mélykúti városháza.

Pozsgai Ákos

Az elmúlt év októberében tették le az új központi buszváró épületének alapkövét, a létesítmény alapinfrastruktúráját és a körülötte lévő új parkolókat már 2021-ben megépítették 68 millió forintból. Az új buszállomás épülete több mint ötvenmillió forintból készült el, mindkét beruházási ütem a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében valósult meg.

Mélykút, beruházás, buszmegálló
Kovács Tamás, Mélykút polgármestere ismertette a beruházás részleteit
Fotó: Pozsgai Ákos

A központi buszváró épület zárható, a le- és felszálló rész fedett, valamint egy külön épületben kapott helyet a mosdó, váróteremben lévő padok fűthetők. Az új, kétállásos buszállomásra érkeznek be szombattól a Bajáról, Jánoshalmáról és Szeged felől érkező buszok, és innen indulnak tovább.

Az új létesítményt június 25-én, kedden adják át, az utasok azonban már szombattól használhatják.

Mélykút, beruházás, buszmegálló
Elkészült az új központi buszmegálló a Kossuth Lajos utcában
Fotó: Pozsgai Ákos

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában