Ünnepség

2024.06.20. 16:15

Elballagtak a Petőfi iskola végzősei Kiskőrösön

Ezek a napok már a búcsúzásról szólnak minden általános iskolában a végzősök számára. A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának nyolcadikosai szerdán búcsúztak el megható műsorral az intézmény dolgozóitól – tájékoztatta hírportálunkat Kiskőrösről Subáné Kiss Krisztina.

Barta Zsolt

Mint azt Subáné Kiss Krisztina írta, szívhez szóló, sokszor személyes emlékeket idéző szavak, és szemekbe könnyeket csaló dallamok követték egymást a tornateremben. A széksorokban legelöl foglalt helyet a szintén búcsúzó Grausza Jánosné tagintézmény-igazgató, Pethő-Szűcs Mária iskolalelkész, és azok a pedagógusok, akik az évek során osztályfőnökként segítették, támogatták, irányították a most végző osztályokat. Velük szemben pedig az ünneplőbe öltözött sok-sok diák, akik nyolc évvel ezelőtt pici és megilletődött gyermekként lépték át az intézmény küszöbét, ma pedig már többnyire tanáraiknál is magasabb, laza kamaszként kezdik meg életük új, izgalmas szakaszát.

ballagás, diákok, Kiskőrös
Elballagtak a Petőfi iskola végzősei Kiskőrösön
Fotó: Subáné Kiss Krisztina

A műsor összeállításában és betanításában három pedagógus-anyuka jeleskedett, név szerint: Trepákné Kriskó Eszter, Rohoskáné Sinkovicz Mariann és Luczáné Faragó Melinda.

A köszönet és a hála szavai, a virágok és az ölelések mellett a végzős SZMK – 8. a: Grauszáné Szabó Mariann, Horváth Kinga, 8. b: Szikszai-Zsikla Zsanett, Szlankáné Gáspár Beáta, 8. c: Léder Kornélia – jóvoltából terített asztal is várta a pedagógusokat, irodai és technikai dolgozókat a tanári folyosón. A búcsúesemények sora pénteken 5 órától az evangélikus templomban folytatódik és ér véget a ballagás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában