Verseny

2024.06.23. 19:00

A Bácska Halfőző Bajnoka címért vetélkedtek Hercegszántón – galériával

A településen immár harmadik alkalommal rendezték meg a Bácska Nemzetközi Halfőző Kupát szombaton.

Tölgyesi Gábor

A szervezők úgy gondolták, hogy a halászlé elkészítésének hagyományát megőrizve, nemzetközi vetélkedés keretében derüljön ki, hogy ki jogosult a következő évben a Bácska Halfőző Bajnoka cím viselésére. Cél volt az is, hogy minél többen kapjanak lehetőséget felkészültségük bemutatására. 

Hercegszántó, halfőző, verseny
A Bácska Halfőző Bajnoka címért vetélkedtek Hercegszántón
Fotó: Tölgyesi Gábor

A versenyt megnyitó Varga Gábor polgármester örömét fejezte ki azért, hogy ilyen sokan vesznek részt a vetélkedőn. Köszöntötte testvérvárosaik, a horvátországi Petrijevci, valamint a szerbiai Kupuszina küldöttségét. 

Csémi László, a Bajai Halászléfőző Lovagrend elnöke ismertette a verseny lebonyolítását. A kellemes időben egyre többen érkeztek a helyszíne, ahol a Zanthowerki Duó zenélt.

A versenyen 33 főző adott le mintát az ítészeknek. Az öttagú bírálóbizottság döntése értelmében az abszolút győztes, aki egy évig őrizheti a vándorserleget, a hercegszántói Horváth Norbert lett. A további eredmények: 1. Milán Knezevic (Vukovár), 2. Faragó Csaba (Hercegszántó), 3. Facskó Ádám (Dávod).  A zsűri különdíját a hercegszántói Hunyák Ferenc kapta.

Az értékelést követően a színpadon a mohácsi Planina tamburazenekar játszott, őket pedig a garai Bácska tamburazenekar követte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában