Gyermekgondozás

2024.05.17. 14:16

A hordozással ismerkedhettek a kecskeméti szülők – galériával, videóval

Az elmúlt években a babahordozás reneszánszát éli, sőt Kecskeméten is több foglalkozáson lehet megtanulni a technika alapjait. Csütörtökön, a Születésünnep keretén belül például a kecskeméti Katona József Könyvtárba várták azokat az anyukákat, apukákat és leendő szülőket, akik szívesen hordoznák babájukat.

Orosz Fanni Flóra

A rendezvény legfőbb célja az volt, hogy a résztvevők megismerjék és megszeressék a hordozást, ezáltal a testközelség csodáját. A rutinos szülőktől a kismamákig vártak minden érdeklődőt, akik közül sokan a praktikusság miatt teszik le voksukat a hordozás mellett, hiszen általa sokkal szabadabban lehet mozogni, de olyanok is akadtak, akik a szülő-gyermek intimitást, kötődést szeretnék megerősíteni.

babahordozás, baba, mama
A helyes babahordozással ismerkedtek a kecskeméti szülők
Fotó: Orosz Fanni

A hordozáson túl a délig tartó programon Riczu Norbert baba-elsősegélynyújtással kapcsolatos tanácsokat is adott, de a hordozók különböző típusaival is megismerkedhettek a résztvevők. Az előadások között népi dallamoktól volt hangos a megyei könyvtár előadója, ugyanis Böde-Harkai Csilla magyaros hordozós táncot tartott a szülők és babák bevonásával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában