Választás

2024.05.11. 17:11

Hivatalosan bejegyezték a nyolc polgármesterjelöltet Kalocsán

Nem lett igazuk azoknak a kétkedőknek, akik szerint a polgármester jelöltségüket előre bejelentők közül legalább kettőnek nem lesz meg a hivatalos induláshoz szükséges 300 ajánlószelvény. Mint megtudtuk, az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőre, kellő vagy magasabb számban leadta az ajánlószelvényeit.

Zsiga Ferenc

Miután azokat a választási bizottság ellenőrizte, a jelölteket, szám szerint nyolcat immár jogerős határozatba foglaltan bejegyezték a hivatalos nyilvántartásba

választás, polgármester
Egy időben nyolc polgármesterjelölt méretteti meg magát Kalocsán
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az első bejelentett jelölt dr. Filvig Géza volt, utolsóként, de még határidő előtt Kőszegi Mihály adta le az ajánlóíveit. Elsőként, április 27-én dr. Filvig Géza (FIDESZ-KDNP-KJE) jelölését jegyezte be jogerősen a helyi választási bizottság. Április 29-én Bolvári Ferdinándot (Békés Kalocsáért Egyesület), dr. Magóné Tóth Gyöngyi Máriát (DK, VVV) és dr Bagó Zoltánt ( Kalo Lokálpatróta Egyesület) jelentették be.

Május 30-án Szabó Patrik (Mi Hazánk) és két független jelölt, Illés Attila Ádám és Török Ferenc is hivatalosan bejelentette jelölését, tehát leadta az induláshoz szükséges ajánlóíveket – az előbbiek jelölt-nyilvántartásba való bejegyzése május 2-án, utóbbiaké május 5-én emelkedett jogerőre.

Utolsóként, de még így is három nappal a határidő előtt, május 3-án, Kőszegi Mihály független jelölt adta le ajánlóíveit. Május 9-én az ő nyilvántartásba vétele is jogerőre emelkedett, azaz Kalocsán a polgármesteri címért versenybe szálló összes polgármesterjelölt sikeresen teljesítette az első megmérettetést, azaz jelöltállítási időszak aláírásgyűjtési kihívását. Így Bács-Kiskunban már hivatalosan is a legtöbb, nyolc polgármester-jelölt méretteti meg magát Kalocsán a június 9-i önkormányzati választáson.

 





 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában