Elismerés

2024.05.28. 18:28

Év pedagógusa díjat kapott Grausza Jánosné, kiskőrösi igazgatónő

Szarvason tartotta a hétvégén missziói és családi napját a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerülete. Ekkor adták a kiváló pedagógusi munkáért járó Tessedik-díjat is.

Barta Zsolt

A Tessedik Sámuel lelkész idején, 1788-ban épült Ótemplomban mintegy hatszázan vettek részt a programsorozaton. Gáncs Péter nyugalmazott püspök nyitóáhítata előtt Kondor Péter püspök, Lázár Zsolt házigazda esperes, dr. Czinkóczi Mihály felügyelő, Prőhle Gergely országos felügyelő és Babák Mihály polgármester köszöntötte a jelenlévőket, köztük dr. Sólyom Jenő professzort, korábbi egyházkerületi felügyelőt. 

Grausza Jánosné
A felvételen Grausza Jánosné veszi át Kondor Péter evangélikus püspöktől az elismerést
Fotó: Beküldött fotó

A missziói nap záró programpontjai között köszöntötték az egyházkerület idei hűségérmeseit és Tessedik-​díjasait. A pedagógusok közül az kaphat Tessedik-díjat, aki az adott évben kiemelkedő oktatói és nevelői tevékenységet folytatott, példát mutatott a tanulók számára a nyitott, felelős, elkötelezett keresztény életvitel és a közös európai értékek ápolása terén, aki elismerést vívott ki pedagógiai műhely létrehozásával vagy működtetésével, iskolai, illetve kollégiumi közösség ápolásával és építésével. 

Az idén az Év pedagógusa Tessedik-díjat Grausza Jánosné vette át Kondor Péter püspöktől. A tanárnő a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola tagintézményi igazgatója. A Kiskőrösön nagy tekintélynek örvendő pedagógus, Kiskőrös elöljáróságától a Kiskőrös Város Ifjúságának Oktatásáért és Neveléséért díjat vette át március 15-én Domonyi László polgármestertől

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában