Fesztivál

2024.05.13. 19:18

CityRocks: újra összeáll Közép-Európa legnagyobb rockzenekara Kecskeméten – galériával

A héten megrendezendő CityRocks - KecskemétRocks fesztiválról tartottak sajtótájékoztatót a szervezők és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a kecskeméti Plázs kávézóban. A 2019-es rendezvénnyel ellentétben most egy hosszú hétvégés könnyűzenei fesztivállal készülnek a szervezők, melynek része a több száz fős rockzenei flashmob is.

Horváth Péter

Gajda Ferenc, a CityRocks Produkció ügyvezetője elmondta, hogy összeállt a háromnapos könnyűzenei fesztivál programja, melynek része, sőt csúcspontja a 2019-ben is rendkívül népszerű flashmob, amikor százak éneklik egyszerre a rockslágereket. Számos nagynevű zenekar lép fel a fesztiválon, mint például a Tankcsapda, a Depresszió, a Road, vagy a két, országos hírű kecskeméti formáció, a Kies és a Nova Prospect, de érkezik a Mobilmánia is Vikidál Gyulával. Olyan tribute zenekarok is fellépnek a rendezvényen, mint az Audioslave, a Black Sabbath, a Rolling Stones és a Guns ‘N’ Roses tribute zenekarai.

A képen (balról-jobbra): Gajda Ferenc, a CityRocks Produkció ügyvezetője és Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere
Fotó: Bús Csaba

Csütörtök este a városháza mellett egy bemelegítő koncerttel indul a rockzenei hosszú hétvége, akkor a Depeche Mode tribute zenekara, a Best of Mode ad majd koncertet.

A CityRocks legnépszerűbb elem a flashmob

Gajda Ferenc elmondta, hogy pénteken igazi kuriózummal készülnek a szervezők: 14 órakor elindul a CityRocks Rockkamion, ami három három kamiont jelent, a platón 100-110 zenésszel, és mozgásban lesz Kecskemét útjain. Útvonala: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza krt. – Nyíri út – III. Béla krt. – Vízmű utca – Izsáki út – a Neumann János Egyetem előtt (régi GAMF parkolójánál rövid megálló 14:00 órakor) – Izsáki út – Dobó István krt. – Batthyány utca – Katona József tér – Csányi János krt.– Koháry István körút– Piaristák tere – Széchenyi tér – Szilády Károly utca – Dobó István krt. lesz, így városszerte dübörög majd a rockzene. Gajda Ferenc arra kérte az autósokat, hogy legyenek türelemmel a mintegy 30 kilométer/órás sebességgel haladó konvojjal szemben.

A koncerteket a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban élvezheti a közönség, pénteken 23 óráig, szombaton pedig éjfélig. A CityRocks legkedvesebb és legnépszerűbb programeleme a flashmob, amikor százak játsszák egyszerre a neves rockslágereket szombaton 19.30 és 21.30 között. Idén is izgalmas repertoárt szólaltatnak meg a résztvevők: többek között Robbie Williams, a Skorpió, a U2, az Oasis, a The Cult, a Megadeth, a P. Box, az Intim Torna Illegál, a KFT és az Abba slágerei is felcsendülnek Közép-Európa legnagyobb rockzenekara előadásában. A flashmobra több mint 420 jelentkezést fogadtak be, a zenei aktivitás a kamionnal és a többi zenésszel együtt mintegy 600 fő zenél.

A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban lévő programokon – mindkét napon  – a kapunyitás 16 órakor lesz. Gajda Ferenc elmondta, hogy a programokat kedvezőtlen időjárás esetén is megrendezik, kivéve a CityRocks Flashmobot, melynek az esőnapja vasárnap 19.30.

Könnyűzenei fesztiválja is lehet Kecskemétnek?

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, hogy igen népszerű eseményt rendeznek meg újra, hiszen a 2019-es CityRocks összefoglaló videójára több tízezer reakció érkezett a közösségi oldalon. Kiemelte, hogy a háromnapos fesztivál remek szórakozási lehetőséget nyújt nemcsak a Kecskemétieknek, hanem a városhatáron túlról érkezőknek, illetve kiváló bemutatkozási lehetőséget kínál a zenészeknek, majd kijelentette: a CityRocks remek első lépést jelent arra, hogy Kecskemétnek önálló könnyűzenei fesztiválja legyen, amit az iránta mutatott érdeklődés is indokol  – fogalmazott a polgármester.

Hozzátette, hogy összeállni látszik egy működő koncepció erre.  – Érdemes erre alapozni, és egy könnyűzenei fesztivált összeállítani, hiszen a komolyzene terén már komoly hagyományai vannak a városban, legyen így a könnyűzenével is  – fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában