Baon podcast

2024.04.18. 11:12

Rövidfilm-vetítés és családi nap is várja a kecskemétieket – podcast

Remélhetőleg a hétvégére visszatér a szép tavaszias időjárás, hiszen rengeteg olyan programot tartogat Kecskemét, amiért érdemes kimozdulni otthonról.

Orosz Fanni Flóra
Illusztráció
Fotó: Bús Csaba
  • Csütörtökön 16:30-tól csatlakozhatnak az érdeklődők Herega Zoltán kapitányhoz, aki Sci-fi kedvelők találkozóján ezúttal egy kétezres évek elei sorozatról fog beszélni, ami sokak szerint a műfaj egyik legjobban sikerült alkotása.  
  • Tudta, hogy városunkban milyen sok műemlék épület található? A műemlékvédelmi világnap alkalmából egy érdekes, Kecskemét város műemlékeit bemutató, virtuális barangolásra hívják az érdeklődőket a Széchenyi István Közösségi Házba. Az előadás a ház emeletén működő Széchényivárosi Fiókkönyvtárban kerül megrendezésre 14:00-kor. 
  • Április 19-én, pénteken Lengyel Sándorné Katalin következő élménybeszámolóján ismerhetjük meg Hollandia színpompás virágait. 15:30 és 17:30 között a Széchenyi István Közösségi Házban.  
  • Szintén pénteken délelőtt 10 órától a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban megrendezik a KINCS Családbarát települések elnevezésű Expot. A rendezvény házigazdája városunk polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia lesz. A családbarát települések és a családok ügye iránt elkötelezett szakmai és civil szervezetek bemutató standdal, szakmai programokkal és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket. 
  • Rövidfilm-válogatást láthatunk a Malter Vándor Filmfesztivál és a Foldout.Budapest közös szervezésében. A Malter (magyar filmek alternatív helyszíneken) 10 éve képviseli a rövidfilmes alkotókat a hazai összművészeti fesztiválokon. Az elmúlt 10 év pályaműveiből 10 kisfilmet vetítenek a független kecskeméti lakásgalériában. A rendezvény 18 órakor kezdődik az L1 Galériában (6000 Kecskemét, Lestár tér 1. 120-as csengő). 
  • Vegetáriánus főzőkört tartanak a Hunyadiváros Közösségi Házban Kecskeméten, melynek középpontjában a cukorbetegség elleni küzdelem áll. Az esemény házigazdája Restás László adventista lelkész lesz, aki saját tapasztalataiból merítve segíti az érdeklődő közönségét. A program 17:00-kor kezdődik, ahol a résztvevők finomakat kóstolhatnak és receptekkel gazdagodhatnak.  

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában