Fejlesztés

2024.04.13. 12:59

Tizennyolc kamerával bővül a jánoshalmi köztéri kamerarendszer

Jánoshalmán az elmúlt tizenhárom évben összesen ötvenhét köztérfigyelő kamerát szereltetett fel az önkormányzat a város közterületein. Az elkövetkezendő hetekben a város központi részén, nyolc újabb helyszínen, további tizenkilenc kamerával bővítik a rendszert.

Pozsgai Ákos

A legelső köztérfigyelő kamerákat a város ki és bevezető útjai mellé, valamint az 5312-es és az 5412-es út csomópontjába, a bajai út és a Dózsa György utca forgalomirányító lámpával is ellátott kereszteződésbe szerelték fel. 

Illusztráció
Fotó: Shutterstock

– A főutak mellé kihelyezett biztonsági rendszerek azért fontosak, mert így a szomszédos településekkel együtt sikerült kialakítani egy olyan, egymással összefüggő kamerarendszert, amely képes a bűnelkövetők járművének a települések közötti mozgását figyelni. Ezek a kamerák ma is nagyban megkönnyítik a rendőrség bűnüldözési munkáját – mondta Czeller Zoltán polgármester.

Az elmúlt években folyamatosan újabb köztérfigyelő kamerákat helyeztek ki, védve az épített és természeti környezetet. A biztonsági eszközök jó szolgálatot tettek, a rendőrség számos bűnesetet derített fel, a segítségükkel sikerült rendőrkézre keríteni sok bűnelkövetőt. Egyik ilyen nagy port felkavaró eset volt, amikor a Polgármesteri Hivatal falát külső homlokzatát fáradt olajjal leöntő férfit kapták el a rendőrök a kamerafelvételek segítségével.

A város közterületein elhelyezett kamerarendszert az elkövetkezendő hetekben a város központi részén nyolc helyszínen további tizenkilenc darab kamerával bővítik. 

A helyszínek megválasztásánál lényeges szempont volt, hogy olyan köztereket védjenek a kamerák, ahol sok gyermek és felnőtt megfordul, ugyanakkor nagyobb számban vannak épített értékek is. Így elsősorban az óvodák és az iskolák környéke, a Városi Piactér, a központi park és a belváros frekventált részei kerülnek további fokozott védelem alá – közölte a polgármester.

Az önkormányzat a beruházást a Vidékfejlesztési Program keretében valósítja meg, erre a célra 9.8 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, a város a saját költségvetéséből, 520 ezer forinttal egészíti ki. Az újabb köztérfigyelő kamerák telepítését az idei nyár közepéig befejezik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában