Félúton Fesztivál

2024.04.14. 20:44

Harminckét bográcsban rotyogott a halászlé a halasi fesztiválon – galériával, videóval

Harmadik alkalommal rendezték meg az elmúlt szombaton a Félúton Fesztivált a kiskunhalasi Hirling József Lovasparkban.

Pozsgai Ákos

A rendezvény neve a Szeged és Baja közötti távolságot jelöli, és szervezők szándéka szerint arra hivatott, hogy eldöntsék melyik a legjobb halászlé. A harmadik alkalommal megrendezett családi gasztronómiai eseményre idén is rengetegen látogattak el, összesen harminckét csapat nevezett be a versenyre.

Félúton Fesztivál, rendezvény, bogrács
Finomságokban sem volt hiány a Félúton Fesztiválon
Fotó: Pozsgai Ákos

A zsűri tagjai között volt Horváth Krisztina, a halasi lovas versenytitkár, aki a hazai gasztronómiai világ elismert és kiváló szakembereivel, Segal Viktor gasztronómiai tanácsadóval és Vomberg Frigyes séf, szakoktató, az Európa-bajnok Bocuse d’ Or csapat trénerével kóstolhatta végig az elkészült ételeket.

A főzőverseny szegedi halászlé kategóriájában Fülöp Róbert és csapata nyerte el első helyezést, míg a bajai halászlé kategóriában a Sugo-Horse Park végzett az első helyen. Az egyéb ételek kategóriájában a Sikeres csapata bizonyult a legsikeresebbnek.

Az egész napos szabadidős rendezvényt zenei és más kiegészítő programokkal színesítették a szervezők, Gusztos Bence és Fazekas Eszter adott koncertet, artisták és bohócok is felléptek, valamint szabadtéri körhinták, légvár, kézműves-foglalkozások várták a családokat.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában