Baon podcast

2024.04.02. 13:40

A bolyais diákok légellenállással foglalkozó projektje döntőbe jutott – podcast

A kecskeméti Bolyai János Gimnázium két tehetsége, Flóring Balázs és Csíkos Benjamin alkotta páros Ha a légellenállás is számít című projektjével bejutott a kutatókonferencia döntőjébe. Ennek részleteiről beszélgettek Vizi Zalán szerkesztő-riporterrel a Hír FM kecskeméti adásában.

Sebestyén Hajnalka

Flóring Balázs és Csíkos Benjamin a Tudományos Diákkörök XXIV. Kárpát-medencei Konferenciájának Műszaki- és reáltudományi tematikus konferenciáján remekeltek. Felkészítő tanáruk, Vincze Zoltán indította el őket a közös úton. 

Fotó: Kapott fotó

A tanév elején merült fel a srácokban annak gondolata a fizikával kapcsolatban, hogy mennyi különbség van az órákon kiszámolt értékek és a valós folyamatok között. Erre a problémára kerestek példát, így esett a választásuk a légellenállásra. Balázs foglalkozott a fizikai részével, míg az Benjámin az informatikát domborította ki. 

A Tudományos Diákkörök konferenciáján kivívták a szakmai zsűri elismerését Ha a légellenállás is számít című projektjükkel. Munkájukat további kidolgozásra javasolták, és továbbjutottak a konferenciasorozat döntőjébe, melynek helyszíne a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium lesz áprilisban.

A részletekért hallgassa meg a beszélgetést!

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában