Baon podcast

2024.04.02. 15:01

„Ezek a parancsolatok értünk vannak.” – beszélgetés Balázs László igehirdetővel – podcast

A HírFm e heti adásában Balázs László igehirdetővel beszélgetett Vízi Zalán szerkesztő-riporter a kecskeméti Szabadegyetemen tartott előadásairól.

Orosz Fanni Flóra

A beszélgetés apropóját az adta, hogy az igehirdető nemrégiben Kecskeméten tartott előadást. Balázs László elmesélte Kecskeméthez és a Szabadegyetem fűződő viszonyát. Megtudhattuk, hogy a hírös városhoz már gyermekkora óta ezer szállal kötődik, és örömmel mesélte, hogy akármikor a városban van dolga, mindig korábban érkezik, hogy egy városnéző séta még beleférjen az idejében. Kiemelte, hogy a tematizált előadásokon túl számára fontos, hogy kötetlenül is tudjon beszélgetni másokkal, egyrészt a mindennapokról, másrészt pedig arról, hogy a Biblia mit tanácsol a nehézségekkel, örömökkel, problémákkal kapcsolatban.  

Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

Balázs László beszámolt a legutóbbi kecskeméti szerepléseiről, vagyis a Szabadegyetemen tartott előadásairól, melyeken főszerepet játszott többek között a Tízparancsolat is. Az igehirdető ugyanakkor hangsúlyozta: jobban szeret tíz életelvként gondolni rá, hiszen ezek betartásával és mindennapjainkba való beillesztésével egy teljesebb, boldogabb életet élhetünk.  

„Ezek a parancsolatok értünk vannak.” –fogalmazott, majd hozzátette, nem mindegy, hogy milyen oldalról közelítjük ezeket a „szabályokat” 

Kétféleképpen értelmezhetők a parancsolatok: érezhető tiltásnak, s úgy egy sokkal korlátoltabb világban élünk általa, de érezhetjük úgy is, hogy a listán szereplő pontok értünk vannak. Azért, hogy boldogabb életünk legyen.  

A beszélgetés során az igehirdető még többet mesél a Tízparancsolat pontjairól, de a boldogsághoz vezető út szakaszaiba is betekintést enged az alábbi felvételen:

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában