Baon podcast

2024.03.03. 17:00

A Kecskeméti Zenészegylet elnöke mesélt a munkájuk fontosságáról – podcast

A Kecskeméti Zenészegylet múltjáról, jelenéről és jövőjéről mesélt Szénási Pál Bertalan elnök a Hír FM kecskeméti adásában, Vizi Zalán szerkesztő-riporterrel beszélgetve.

Sebestyén Hajnalka

Az ismert zenész, zenei szakember, a zenészegylet elnöke a beszélgetés elején felelevenítette, hogyan alakult meg az egyesület 23 évvel ezelőtt. A Kecskeméti Zenészegylet 2000 decemberében indult. Azzal a céllal, hogy összefogja a helyi zenészeket, dalszerzőket. A rendszerváltás után sok civil szervezet jött létre, a zeneipar pedig egy kicsit fehér folt volt. Próbálták ezt a lyukat betölteni a könnyűzenei iparban. 

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Országosan voltak előttük jó példák, ennek mentén 2000 decemberében a Bács-Kiskun megyében élő zenészek is összefogtak. A Tudomány és Technika Házában volt és van is azóta is a székhelyük. A kezdetektől ugyanazért a célért küzdenek. A tehetségkutatás és tehetséggondozás mellett szerettek volna a zenei oktatással foglalkozni, a fellépőhelyek és koncert lehetőségeket felkutatni és pályázati lehetőségeket keresni. Ennek jó része megvalósult. A fellépő helyek terén még vannak feladataik és sajnos az oktatás sem tudott megvalósulni úgy, ahogy tervezték.  

A beszélgetés során kitért Szénási Pál Bertalan a nyári zenei táborokra, mely országos merítésű és nagyon kedvelt a fiatalok és a helyi zenészek körében is. 

További részletekért hallgassa meg az interjút!

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában