Útinform

2024.03.21. 07:32

Itt lassíthatja a forgalmat közúti munkavégzés Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani csütörtökön Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást csütörtökre vonatkozóan.

útlezárás, útjavítás, útinform
Ezeken a helyeken javítják az utakat Bács-Kiskunban
Fotó: Shutterstock.com/ illusztráció

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,

– a Röszke felé vezető oldalon, Újhartyán és Örkény között, a 47-es és az 53-as kilométer között új, fix terelést építettek ki. A külső és a leálló sávot lezárták, a forgalom a belső sávon illetve az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávján halad.

A munka kapcsán az 53-as kilométernél lévő Örkény/Albertirsa csomópontot is lezárták. Kerülni személygépkocsikkal a 44-es kilométernél lévő Dabas/Albertirsa csomóponton keresztül az 5-ös főút felé lehet. A tehergépjárműveknek viszont az autópályán tovább haladva, a 67-es kilométernél lévő Lajosmizse csomópontnál Budapest felé visszafordulva lehet!

(április 04-ig)

– Kecskemét térségében útkarbantartók dolgoznak a pályán. A 77-es és a 89-es kilométer szelvények között, ma napközben, mind a két irányban több helyen is szakaszos sávzárásokra kell készülni.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskemét átkelési szakaszán, a 86-os kilométernél útépítők dolgoznak. A fél útpályát lezárták, így irányonként csak egy-egy sáv járható.

Az 52-es főúton,

– munkavégzés miatt lesz jelzőőrös irányítás az 52-es főúton Kecskemét átkelési szakaszán, az 1-es kilométer közelében, a városból kifelé vezető oldalon a külső sávot lezárják.8.30-tól 16.00-ig!

– Fülöpszállás térségében a vasúti átjárót javítják. A 35-ös kilométernél augusztus végéig a forgalmat helyben kiépített, ideiglenes terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton, Soltvadkert-Selymes városrészében, a 42-es kilométer közelében lezárták a vasúti átjárót, mert felújítják. A forgalmat egy közelben megépített ideiglenes átjárón keresztül terelik. A nyomvonalváltozás miatt jelentős sebességkorlátozást vezettek be. A munka várhatóan augusztusig tart.  Az 54-es főúton,

– fakivágás miatt kell félpályás korlátozásra számítani napközben, Császártöltéstől északra, a 67-es és a 70-es km között, valamint Érsekhalmánál, a 81-es és a 82-es kilométer között.

– Császártöltés közelében, a 71-es és a 73-as kilométer között kerékpárutat építenek, a fél útpályát lezárták.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a 17-es kilométernél körforgalmú csomópontot építenek. Félpályás lezárás van érvényben.

Kamionstop:

A következő kamionstop szombat este 10 óra és vasárnap este 10 óra között lesz érvényben.

Fontos változás, hogy március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad „hazagurulni”, ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában