G-SMT Kft.

2024.03.05. 13:36

Új töltőoszlopot fejlesztett ki az elektromos autók számára a kalocsai cég

Új elektromosautó-töltőoszlopot fejlesztett ki a kalocsai G-SMT Kft. – Ahhoz, hogy fejlesztőként és gyártóként kitűnjünk a hasonló termékeket kínáló cégek sorából, egyedi, innovatív megoldásokat, értéknövelő szolgáltatásokat, köztük médiafelületet építettünk be az újonnan kifejlesztett G-SMT AC Chalenger névre keresztelt elektromosautó-töltőoszlopunkba – mondta el Bökönyi Zsolt, a hagyományosan elektronikai termékek gyártásával foglalkozó kalocsai cég társtulajdonos ügyvezetője, a társaság telephelyén megrendezett partner-, és sajtótájékoztatón.

Zsiga Ferenc

Mint elhangzott: egy kutatás-fejlesztést támogató programon sikerrel szerepeltek, így kezdhették az új töltőoszlop kifejlesztését. – A 2023. év a fejlesztéssel telt el, 2024-re pedig Stadler László, Kerekes Attila és Bökönyi Zsolt kutató-fejlesztő mérnökök munkája nyomán elkészült a a G-SMT Infocharger prototípusa. Mi elégedettek vagyunk az Infocharger-rel, még ha nyilván nagyon sok ponton már meg van a következő lépcső. A célunk az, hogy idén már hazai és nemzetközi kiállításokra vigyük a DC Infochargert – mondta Bökönyi Zsolt, aki hozzátette: a most bemutatott termékük a DC (gyors) töltő, de ennek volt egy AC (lassú) elődje, amelynek az első prototípusát 2019-ben kezdték el fejleszteni. 2020-ra lett kész a szériaérett változat, ami több innovációt tartalmaz:  érintőképernyős kijelzővel készült, költséghatékony a telepítése, illetve díjhiteles mérőórákkal van felszerelve. Ebből harminc darabot adtunk el.

töltőoszlop, fejlesztés
Új töltőoszlopot fejlesztett ki az elektromos autók számára a kalocsai cég
Fotó: Zsiga Ferenc

– A célunk az, hogy idén már hazai és nemzetközi kiállításokra vigyük a DC Infochargert – közölte Bökönyi Zsolt, aki arról is szólt, hogy jövőre szeretnének Magyarországon tíz darab DC Infochargert tudjunk elhelyezni.  Nagy céljuk, hogy az EU-ban az elkövetkezendő években további 40-50 darabot tudjanak értékesíteni.

– Év végére szeretnénk a tejesen szériaérett, kész terméket létrehozni és az értékesítést is megkezdeni. A Kalocsán elektromos autóval közlekedők vagy a városon áthaladók várhatóan szeptembertől, a cégünk előtti területen találkozhatnak majd a G-SMT DC Infocharger töltőoszloppal – hangsúlyozta Bökönyi Zsolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában