Pályázat

2024.03.04. 14:55

Megújul a kunpeszéri művelődési ház épülete

Tovább folytatódik idén a Kunpeszéri Közösségi Színtér és Könyvtár épületének korszerűsítése. Elkészült a tetőfelújítás, a költségeket a Magyar Falu Program keretében elnyert 11 millió forint és a 4 millió forint önerő fedezte.

Gulyás Sándor

A napokban fejeződött be a létesítmény villamoshálózatának rekonstrukciója, az energiahatékonyság jegyében napelemrendszert alakítottak ki a szakemberek. A beruházást a község a Vidékfejlesztési Program LEADER pályázata keretében elnyert 29 millió forintból valósította meg.

pályázat, magyar falu program, fejlesztés, napelem, kunpeszéri közösségi színtér és könyvtár, Varga Attila
A napelemrendszer kiépítése jelentős energiamegtakarítást eredményez – emelte ki Varga Attila polgármester 
Fotó: Gulyás Sándor

– A vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán 51,32 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutottunk, melynek köszönhetően az idei évben folytatódik művelődési házunk rekonstrukciója. A rendelkezésre álló keretből az épület energetikai korszerűsítése valósul meg. A projekt keretében elkészül az épület utólagos homlokzati és zárófödém hőszigetelése, illetve a részleges homlokzati nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés, hőszivattyú telepítése, továbbá az akadálymentesítés. Az épület korszerűsítése mellett képzési anyagok kidolgozására és képzésekre is lehetőség nyílik. Önkormányzatunk a beruházáshoz mintegy 30 millió forinttal járul hozzá, amit festésre és a burkolatok cseréjére költünk. A munkálatok a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően indulnak – sorolta a beruházás részleteit Varga Attila polgármester.

Az önkormányzat az elmúlt esztendőben sikeresnek bizonyult, a Magyar Falu Programban és nyolcmillió forintot nyert falugondnoki busz beszerzésére. Az új, kilenc személyes Ford Transit Custom típusú gépjárművet elsősorban külterületen és a szomszédos településeken élő óvodás és iskolás korú gyermekek szállítására használják nap mint nap.

– Tennivaló az idei esztendőben is akad bőven. Tervben van a piactér bővítése, amit TOP-os forrásból kívánunk megvalósítani. Támogatási kérelmet nyújtottunk be a Magyar Falu Program keretében játszótér felújításra, bízom benne, hogy ezt az év első felében meg is tudjuk valósítani. Szeretnénk folytatni a belterületi úthálózat rekonstrukcióját, illetve új parkolóhelyeket kialakítani, de erre egyelőre még nincsenek pályázati lehetőségek – tette hozzá Varga Attila.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában